Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας - Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου - Συναιτεριστικές Ενώσεις

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΜΥΣΩΝΟΣ 74, ΣΗΤΕΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΚ 22300
Τηλ:+30 (843) 22211, 22954, 23331, 25200
Fax:+30 (843) 23222, 23156
http://www.sitiacoop.gr     e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προφίλ

Έχοντας ιδρυθεί το 1933, η Ένωση αριθμεί σήμερα 43 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και 8718 αγρότες μέλη, σχεδόν το σύνολο των αγροτικών οικογενειών της επαρχίας Σητείας.

Στις γενικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται, προμήθειες γεωργικών εφοδίων, τα πρατήρια λιανικής πώλησης αγαθών, η παροχή τεχνικών συμβουλών στα μέλη, κ.τ.λ. Πιο ειδικά όμως, η δράση της επικεντρώνεται στους τομείς του ελαιολάδου και του κρασιού.

Σε ότι αφορά το ελαιόλαδο, η Ένωση συγκεντρώνει την παραγωγή της περιοχής και την διοχετεύει ως χύμα ή τυποποιημένο προϊόν, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ποιότητά του είναι εξαιρετική και αυτό αποδεικνύεται απ΄την έντονη παρουσία του στην δύσκολη Ιταλική αγορά.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας ελαιολάδου που διαθέτει η Ένωση, περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους 5.000 τόνων και εμφιαλωτήριο δυναμικότητας 10.000 κιλών ημερησίως.

Βραβεία και Πιστοποιητικά

  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛ/ΔΟΥ

  • Πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο Ποιότητος.
  • INTERNATIONAL OLIVE OIL COUNCIL

  • First International Quality Award

  • SOL 99

  • ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛ/ΔΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

  • ΕΛΟΤ — ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  • IQ NET & ELOT — QUALITY MANAGEMENT SYSTEM

  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ — ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ


Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα

Το πιο θαυμαστό και πολυβραβευμένο ελαιόλαδο...

Αυτό το λάδι που ξεχωρίζει από το χρυσοπράσινο χρώμα του, τα πολύπλοκα φρέσκα αρώματα άγουρων φρούτων και πράσινων χόρτων, την ισορροπία στο στόμα μεταξύ γλυκού και πικρού, τη μαγευτική γεύση και την εκπληκτική διάρκεια επίγευση, έχει ταξιδέψει σ όλο τον κόσμο κι όλο τον κόσμο έχει γοητεύσει! Τόσο το 1998, στο διαγωνισμό που έγινε από το Εθνικό Συμβούλιο Ελαιολάδου της Ισπανίας, όσο και στην 5η έκθεση SOL της Ιταλίας, το 1999, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο SITIA 0,3 απέσπασε το 1ο βραβείο επιβεβαιώνοντας κι επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες της ΕΑΣ Σητείας.
Τύπος Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0,1-1% παράγεται στους ηλιόλουστους ορεινούς και ημιορεινούς ελαιώνες της Επαρχίας Σητείας, από την ποικιλία Κορωνέϊκη.

Χαρακτηριστικά: Χρυσοπράσινο χρώμα, ισορροπημένη γεύση ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, εκπληκτικής διάρκειας επίγευση. Φρουτώδες άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας από την οποία παράγεται. Η φροντίδα κατά την συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση και τυποποίηση διασφαλίζουν τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Οδηγίες - συνδυασμοί: Χρησιμοποιείται όπως είναι σε σαλάτες χόρτα κ.λ.π. όπου και μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη γεύση και το άρωμά του. Επίσης χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαγειρεμένων φαγητών στα οποία και προδίδει την ιδιαίτερη νοστιμιά που χαρακτηρίζει την κρητική κουζίνα.

Συσκευασία: Φιάλη 0,5 και 1 λίτρου - Μεταλλικό δοχείο 1 και 5 λίτρων

Το Μουσείο και η Αίθουσα Γευσιγνωσίας

Στη Σητεία, την περιοχή με τους απέραντους ελαιώνες, τους γραφικούς αμπελώνες που στολίζουν τις πλαγιές των βουνών, με τα φημισμένα και μοναδικά κρασιά, την παραδοσιακή τσικουδιά και το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο, η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ, δημιούργησε ένα παραδοσιακής αισθητικής χώρο με αίθουσα γευσιγνωσίας, κελάρι παλαίωσης οίνων και αίθουσα προβολής πολυθεάματος.Σας προσκαλούμε, μέσα από μια οπτικοακουστική δημιουργία να γνωρίσετε την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της περιοχής, να ταξιδέψετε μέσα στις υπέροχες γεύσεις των κρασιών, της παραδοσιακής τσικουδιάς και του μοναδικού ελαιόλαδου και να ζητήσετε την Σητεία του χθες μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό που διακοσμεί τους χώρους.

Ελάτε να ζήσετε μια ξεχωριστή ξενάγηση μέσα στον τοπικό πολιτισμό και τις εξαιρετικές γεύσεις των προϊόντων της περιοχής.


ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
 
Αριθμός Επισκεπτών :