ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
Πλάτανος Κισάμου, Χανιά, Κρήτη
Τηλ: +30 28220 41064
Φαξ: +30 2821041222
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στην Δυτική άκρη της Κρήτης, εκεί που είναι κτισμένη η αρχαία ναυτική πόλη Φαλάσαρνα, οι κάτοικοι του χωριού Πλάτανος καλλιεργούν με πολύ αγάπη και επιμέλεια 8.000 στρ. ελαιώνες που απλώνονται δίπλα στην θάλασσα και παράγουν υψηλής και αναγνωρισμένης διεθνώς ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού συμμετέχουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατάνου (Α.Σ. Π.) που ιδρύθηκε το 1948 και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα με συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα.

Αρχικά στόχος του Συν/σμου ηταν η από κοινού επεξεργασία του ελαιοκάρπου στο Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού.

Από το 1994-5 ο Α.Σ. Πλατάνου άρχισε να βελτιώνεται, να εξοπλίζεται και να εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Αγροτικός Συνεταιρισμός ΠλατάνουΣήμερα κατέχει σύγχρονο ελαιοτριβείο τριών φάσεων μεγάλης δυναμικότητας, ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 600 τόνων, κατάστημα αγροτικών εφοδίων για την εξυπηρέτηση των αγροτών του Συν/σμου και σύγχρονα εξοπλισμένα γραφεία. Διαθέτει τεχνική υπηρεσία (Γεωπόνους, Τεχνολόγους και άλλους Υπαλλήλους) για την παροχή τεχνικής και διαχειριστικής υποστήριξης στους αγρότες μέλη του σε ότι αφορά τις τεχνικές της καλλιέργειας, τις επενδύσεις και την εμπορία των προϊόντων τους. Οργανώνει εκπαιδευτικές και εκθεσιακές δραστηριότητες και συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων του.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Κύριο προϊόν στο οποίο δραστηριοποιείται ο Συν/σμος είναι το ελαιόλαδο το οποίο παράγεται σε ποσότητα της τάξεως των 800 τόνων και ποιότητα υψηλού επιπέδου με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και οξύτητα κάτω των 0,4ο σχεδόν στο σύνολο της παραγωγής. Το υψηλό αυτό ποιοτικό επίπεδο του ελαιολάδου του Συν/σμου εξασφαλίζεται σταθερά κάθε χρόνο από τις ιδιαίτερες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες της περιοχής και της γειτνίασης των ελαιώνων με την θάλασσα αλλά και από τις επιμελείς φροντίδες που καταβάλλονται από τους καλλιεργητές οι οποίοι εφαρμόζουν πιστοποιημένο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.

ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατάνου

Το ελαιόλαδο που παράγει ο Συν/σμος το διαθέτει για λογαριασμό των παραγωγών μετά από προσφορές που δέχεται κυρίως ως χύμα αλλά και τα τελευταία χρόνια σαν τυποποιημένο.

Το χύμα διατίθεται σε ποσότητες 10-50 τόνων με βυτία ανάλογα με τις προσφορές που υπάρχουν.

Το τυποποιημένο παράγεται προς το παρόν σε δυο τύπους

(α) Γυάλινες Φιάλες: 750ml και 500ml με το όνομα ΦΑΛΑΣΑΡΝΗ (από το όνομα της αρχαίας πριγκίπισσα των Φαλασάρνων)

(β) Μεταλικα δοχεια: 5L και 1L με το όνομα ΦΑΛΑΣΑΡΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΑ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατάνου

Το υψηλό ποιοτικό επίπεδο του ελαιολάδου του Συν/σμου αποδεικ-νύεται όχι μόνο από την μεγάλη ζήτηση που έχει κάθε χρόνο αλλά και από την κατάκτηση το έτος 2004 της 4ης θέσης στον πλέον έγκυρο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Mario Solinas που οργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου

 
Αριθμός Επισκεπτών :