Οι μεγαλύτερες στην Σητεία, Κάντανο, Φράγμα και Σταυράκια

Γράφει ο Νικ. Μιχελάκης*

el3Οι βροχές που έπεσαν τελικά την Τετάρτη και Πέμπτη (24& 25/08/2022) στην Κρήτη δεν ήταν τόσο αξιόλογες, όσο με βάση τις ανακοινώσεις αρχικά φάνηκε, τουλάχιστον στις αγροτικές περιοχές.

Μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 25-08-2022 οι πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις που ισοδυναμούσαν με ένα καλό πότισμα στις ελιές στην Κρήτη ήταν: Στην Σητεία 60, στην Κάντανο 34, στο Φράγμα (Ρεθ) 26 και Σταυράκια (Ηρακ) 23 χιλ.

Αναλυτικότερα οι βροχοπτώσεις που κατέγραψε το ΔΕΛΤΙΟ ΒΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕΔΗΚ (βλ. www.sedik.gr) σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Κρήτης σε χιλιοστά ήταν: el4

Οι βροχοπτώσεις αυτές, στις περιοχές που ήταν αξιόλογες ασφαλώς θα είναι χρήσιμες για τις ελιές. Οπωσδήποτε όμως επειδή θα ενισχύσουν την ενυδάτωση του συρρικνωμένου ελαιόκαρπου θα τον καταστήσουν πλέον ευπρόσβλητο στον Δάκο!

==========

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά άδεια του (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)