Αρκετες οι συστάσεις της Ε.Ε. προς την Ελλάδα
"ΑΓΡΟΕΚΦΡΑΣΗ" 06-08-2022
Σημαντικό γεωργικό ορόσημο για τον επόμενο γύρο του ΚΑΠ αποκλείει την έγκριση των πρώτων εθνικών στρατηγικών σχεδίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά.
Όπως είπε, ο πόλεμος στην Ουκρανία σήμαινε ότι αυτά τα σχέδια που εχουν υποβληθεί χρειάστηκε να αναθεωρηθούν και να βρεθούν σε εξέλιξη μια δικαστική για άλλες.
Η επίσημη διαδικασία έγκρισης των μελών που εγκρίνεται αρχικά μόνο για πέντε κράτη. Την Πορτογαλία, Πολωνία, Ισπανία, Δανία και Γαλλία και θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες. Ετσι, είπε, οι πρώτες αποφάσεις θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Συστάσεις της Επιτροπής προς την Ελλάδα
Σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπης η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των αγροκτημάτων μέσω μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης κατανομής των αμέσων πληρωμών και να βελτιώσει τα περιβαλλοντικά πρότυπα δίνοντας προτεραιότητα στις παρεμβάσεις σε δράσεις που προάγουν τα μόνιμα λιβάδια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα πρέπει επίσης να εργαστεί για τη βελτίωση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και τη στόχευση υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, όπως τα βιολογικά, τα οποία πρέπει να ενθαρρύνονται ειδικά.
Όσον αφορά την κλιματική και περιβαλλοντική, η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει τη βιοοικονομία της αυξάνοντας τη συμβολή των αγροτικών αποβλήτων και υποπροϊόντων στην παραγωγή αναώσιμου πηγών ενέργειας, αν και προειδοποιεί ότι ταυτόχρονα πρέπει να εργαστεί για να διατηρήσει την ελκυστικότητα των αγροτικών τοπίων.
Η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της υγείας του εδάφους με την αντιμετώπιση της διάβρωσης του εδάφους, την αντιμετώπιση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού, ειδικά υπό το φως των προβλέψεων για την κλιματική αλλαγή για τη λειψυδρία και την ενθάρρυνση της δέσμευσης του νερού μέσω της. καλλιέργεια φυτών και της αειφόρου διαχείρισης των δασών.
Αν θέλετε να λαμβάνετε δωρεάν στο email σας τα επιστολικά «Ελαιονέα» που δημοσιεύει ο ΣΕΔΗΚ 1-2 φορές την εβδομάδα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα δείτε πατώντας εδώ.
Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ξηρασίας, της προστασίας από τις πλημμύρες και της προσαρμογής στον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των γενεών στη γεωργία με τη μείωση των φραγμών εισόδου στον τομέα, ιδίως των χρηματοοικονομικών φραγμών, και θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και του χάματος των φύλων στην εργασία, καθώς και στην επέκταση της ευρυζωνικότητας στις αγροτικές περιοχές.
Πηγή: www.euractiv.com