Εληξε στις 15 Ιουνίου η προθεσμία για δηλώσεις ενδιαφέροντος

Γράφει ο Ν. Μιχελάκης*

 

Έληξε στις 15 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος στον ΣΕΔΗΚ από Ξενοδοχεία που επιθυμούν την βράβευση τους για την συμβολή τους στην ανάδειξη και προβολή του Ελαιολάδου. Υποβλήθηκαν συνολικά δηλώσεις από 22 ξενοδοχεία, τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδική Επιστημονική Επιτροπή για την βράβευση τους με την Χρυσή, Αργυρή ή Χάλκινη Μινωική Ελιά. Η δράση αυτή επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά το 2017 μετά την απήχηση και αποδοχή που σημείωσαν οι βραβεύσεις Ξενοδοχείων που έγιναν το 2016.


vraveia2016Οι δράσεις αυτές, που παρόμοιες τους βραβεύονται και στην Ισπανία (βλέπε δημοσίευμα www.sedik.gr 20-7-16) είχαν πέρυσι σημαντική απήχηση όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τα Βραβεία που απονεμηθήκαν ( Πιν.1)


Σύμφωνα με έγγραφη πρόσκληση που ήδη απέστειλε πρόσφατα ο ΣΕΔΗΚ προς τις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης και τους Συλλόγους τους, στους βραβευόμενους απονέμονται πλακέτες με την Χρυσή, Αργυρή και Πράσινη Μινωική Ελιά που είναι καλαίσθητες πλακέτες και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος.

 

Οι βραβεύσεις για την φετινή περίοδο 2017 θα απονεμηθούν σε Ξενοδοχειακές Μονάδες της Κρήτης που θα αναπτύξουν σε όσο γίνεται υψηλότερο βαθμό μια η περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1.Προσφορα ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD για παιδιά η και ενήλικες)
2. Συμμετοχή σε έρευνες για την υγιεινή και διατροφική αξία του Ελαιολάδου
3. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου σε πελάτες Ξενοδοχείου
4.vraveia ksenodoxeia2016 Χρήση ελαιολάδου στην διατροφή των πελατών στα πρωινά, γεύματα, σαλάτες κ.α.
5.Επίδειξη (έκθεση) επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες κ.λπ
6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, θεατρικά κλπ)
7. Άλλες δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Τα Ξενοδοχεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέχρι την 15 Ιουνίου στον ΣΕΔΗΚ έλαβαν λεπτομερείς πληροφορίες και σχέδιο με βάση το οποίο θα συντάξουν την ΕΚΘΕΣΗ υποψηφιότητας που θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 10 Οκτώβριου 2017
Η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει ευρεία δημοσιότητα κατά την οποία οι βραβευόμενοι θα παρουσιάσουν με προβολή ΡΡ τις δράσεις τους.

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)