ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΔΗΚ
Εκδηλώσεις για το Ελαιόλαδο και την Διατροφή στην Κύπρο
ekprosopoi-kipros.jpgΣημαντικές εκδηλώσεις για την προώθηση της εμπορίας του ελαιολαδου και την διάδοση του στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού οργανώθηκαν το 3/ημερο 19-22 Νοέμβριου στην Κύπρο από το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου, με ενεργό συμμετοχή του ΣΕΔΗΚ και του Δικτύων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου με τον διακριτικό τίτλο «ΕλαιοΓευσίες» που ιδρύθηκαν πρόσφατα απο τον ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στην Κρήτη και Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν δυο ημερίδες στην Λευκωσία και δυο Διαγωνισμούς διατροφής στα χωριά Σκαρίνου και Αγρό από 19-22 Νοέμβριου.
imerida-kipros3.jpgΗ οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου» το οποιο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου». Γιαυτο και σαυτές μετείχαν ενεργά Εκπρόσωποι του ΣΕΔΗΚ καθώς και εκπρόσωποι των Δικτύων «Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου» που ιδρύθηκαν στα πλαίσια του έργου αυτού από τον ΣΕΔΗΚ στην Κρήτη και Κύπρο.
Από την πλευρά της Κρήτης στις εκδηλώσεις συμμετείχαν συνολικά 19 εκπρόσωποι του ΣΕΔΗΚ, του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης και των Οργανωτικών Επιτροπών των Εκδηλώσεων Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής που έγιναν πρόσφατα στην Κρήτη.

Μεταξύ των Μελών του ΣΕΔΗΚ περιλαμβάνονταν τα Μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΔΗΚ κ.κ. Μιχελακης Στέλιος (Αντιδήμαρχος Δ. Αποκορώνου), Πρινιανάκης Αντώνης (Αντιδήμαρχος .Δ. Γόρτυνας), Πρωτογεράκης Ευάγγελος (Αντιδήμαρχος Δ. Φαιστού) και Δρακάκης Γιάννης ( Αντιδήμαρχος Δ. Σητείας), Μαρκίδης Νικ (Δημ. Σύμβουλος Δ. Αμαρίου), Χριστοφοράκη Στέλλα (Γεωπόνος Δ. Ρεθύμνου) , Μπακαρός Αλκης (Συνεργατης ΣΕΔΗΚ) και Νικ. Μιχελακης ( Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ).

sima-deaxe3.pngΑπο το Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πιστοποιημένων Ταβερνών Μελών του Δικτύου: ΟΘΩΝΑΣ (Ρέθυμνο), ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ (Άρμενοι Χανιων), ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΠΕ (Χανιά), ΚΡΗΤΕΣ ( Γούβες), ΠΑΝΑΚΡΟΝ ( Αμάρι) , ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ( Π. Ρούματα), ΓΩΝΙΕΣ ( Γωνίες Επισκοπής Ηρακλείου) ενώ απο τις Οργανωτικές Επιτροπές Διαγωνισμων μετειχαν οι Γκολφινοπούλου Νικολέτα(Δ.Ρεθυμνου), Αναστασάκη Ιωάννα(Δ. Γορτυνας) , Δημητριαδη Ελένη (ΣΕΔΗΚ), Βαρούχας Νικος (Δ. Αμαριου)