για το Ελαιόλαδο και την Διατροφή

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με χαιρετισμούς των τοπικών Επαρχιακών Λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας και συνεχίστηκαν με εισηγήσεις τις οποίες παρουσίασαν στη Σκαρίνου η Διατροφολόγος κ. Σταύρη Καουράνη, ο Σεφ κ. Σάββας Σάββα και στον Αγρό η Διαιτολόγος Δρ. Ελένη Ανδρέου και ο Σεφ κ. Ανδρέας Κάσσινος.
Και στις δυο αυτές εκδηλώσεις χαιρετισμούς απεύθυναν από πλευράς Κρήτης οι Αντιδήμαρχοι Μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΗΚ κ.κ. Στέλιος Μιχελακης (Δ. Βάμμου) και Ευαγ. Πρωτογεράκης (Δ. Φαιστού) ενώ σχετικές εισηγήσεις έκαναν οι Νίκος Μιχελακης και Οθωνας Χριστουλάκης.
Και στις δυο εκδηλώσεις έγινε επίδειξη και αξιολόγηση παραδοσιακών πιάτων που παρουσίασαν οικοκυρές των περιοχών και βράβευση των καλυτέρων.
’ ![]() |
’ ![]() |
’ ![]() |
’ | ’ | ’ |
Ακολούθησε επίσκεψη στον πρωτότυπο παραδοσιακό πολυχώρο «Κτήμα Γεωργιάδη» που περιλαμβάνει σειρά από εκθετήρια με παραδοσιακά εργαλεία, εγκαταστάσεις εξαγωγής ελαιολαδου σύγχρονο συσκευαστήριο ελαιολαδου, σαπωνοποιείο κ.α

Παράλληλα παρουσιάστηκε και το Λογότυπο του Δικτύου στα Ελληνικά και Αγγλικά και συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης του, μόνο από τα Μέλη του Δικτύου που θα έχουν ελεγχθεί και λάβει την ειδική Πιστοποίηση του Δικτύου. Μια απο τις χρήσεις αυτές θα είναι και η τοποθέτηση του σε ειδικές ενημερωτικές πλακέτες που θα χορηγηθούν στα Πιστοποιημένα Μέλη και θα υπάρχουν πάνω στα Τραπέζια των Ταβερνών.