Γαστρονομικός τουρισμός στην Κρήτη με … το ελαιόλαδο μόνο στα πρωινά!

’ ’ Γιατί, ποιος δεν γνωρίζει, ότι στην πλειοψηφία των Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης του νησιού, το ελαιόλαδο έχει υποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, ιδίως στα τηγανητά που απορροφούν το 70% της συνολικής κατανάλωσης λιπαρών, απο άλλα υποβαθμισμένης γευστικής και υγιεινής αξίας φυτικά η και ζωικά λάδια! Αρα, η πρωτοβουλία για καθιέρωση έστω και μερικώς της χρήσης ελαιολάδου μόνο στα πρωινά των Ξενοδοχείων, όπως πρόσφατα ανακοινωθηκε, είναι μεν θετική αλλά ουδόλως

’ ’ ’ Το Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» το οποιο επανίδρυσε ο ΣΕΔΗΚ και στο οποίο μετέχουν κυριως Επιχειρήσεις Εστίασης και έχει σαν κύριο χαρακτηρα του την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα ανεξαιρέτως τα φαγητά, εδέσματα και ιδίως τα τηγανητά, αποτελει μια φιλόδοξη πρωτοβουλία στην οποία, με δυσκολία βρέθηκαν μόλις 40 επιχειρήσεις της Κρήτης για να δηλωσσουν συμμετοχή, αποδειξη του κλίματος υπερ της χρήσης σπορελαίων!. Το Δίκτυο αυτό ήδη ξεκινά την προσπάθεια του και αναμένει την στήριξη καταρχήν των ελαιοπαραγωγών που είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Και αυτοι δεν πρέπει ασφαλώς να αρκεστούν στην προτιμηση των καταστημάτων «ΕλαιοΓευσίες» αλλα και στα αλλα Καταστηματα που πηγαινουν να ζητουν τηγανητα με ελαιόλαδο!