ελαιολάδου στα τραπέζια ταβερνών απο την ΕΕ
Δεν εξασφαλίζουν την γνησιότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα’
Στόχος του μέτρου είναι να εξασφαλίσει την ποιότητα, την ταυτότητα αλλά και την μη υποβάθμιση των ελαιολάδων που εκτίθενται σε ανοικτά, διαφανή και ανώνυμα μπουκάλια, για αρκετές μέρες πάνω στα Τραπέζια των ταβερνών.
Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό οι παράγοντες που επηρεάζουν και οξειδώνουν (υποβαθμίζουν γευστικά) το ελαιόλαδο, είναι η θερμοκρασία, ο φωτισμός και η επαφή του με τον αέρα.