Ίδρυση δικτύων επιχειρήσεων εστίασης με αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε Κρήτη και Κύπρο.
Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις Μαζικής εστίασης (Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία) και επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου και ελαιοεδεσμάτων

estiatoria.jpg

Δίκτυα Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιόλαδου που θα έχουν σαν κύριο σκοπό την διάθεση φαγητών και εδεσμάτων που θα παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση ελαιολαδου πρόκειται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν στην Κρητη και την Κύπρο.
Τα Δίκτυα αυτά θα ιδρυθούν στα πλαίσια του έργου «Αναβάθμιση της Ποιότητας και Βελτίωση της Εμπορίας του Ελαιόλαδου» (ΑΠΠΕΕ) το οποιο έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου και θα υλοποιηθεί απο τον ΣΕΔΗΚ και το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.

Το Δίκτυο της Κρήτης θα βασιστεί στην εμπειρία που αποκτήθηκε από τα Δίκτυα «ΕλαιοΓευσίες» που είχαν ιδρυθεί και λειτουργήσει απο τον ΣΕΔΗΚ παλαιοτέρα με επιτυχία επί 8 έτη, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των επικοινωνιών και του τουρισμού.
’ 
Βασικοί στόχοι του Δικτύου θα είναι:
(α) Η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ελαιολαδου,των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση τους.
(β) Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των κατοίκων της Κρήτης και της Κύπρου. (γ) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών γεωργικών και τουριστικών προϊόντων των δυο περιοχών.

Μέλη του Δικτυού θα είναι επιχειρήσεις ομοειδείς και συμπληρωματικές που θα υπάγονται στις εξης κατηγορίες:
(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία Ταχυφαγεία κ.α που θα έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την αποκλειστική χρήση ελαιολαδου στην παρασκευή όλων των φαγητών που προσφέρουν.
(β) Επιχειρήσεις Εμπορίας ελαιόλαδου (ΕΕΕ) όπως συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών ή ιδιώτες εμπόρων που διαθέτουν ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο.
(γ) Επιχειρήσεις Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων (ΕΔΕ) όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής ή/και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων όπως αρτοσκευασμάτων, γλυκών και άλλων εδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.
’ 
Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του Δικτύου
-Αποκλειστική χρήση παρθένου η έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην παρασκευή όλων ανεξαιρέτως των φαγητών, τηγανητών, εδεσμάτων και άλλων παρασκευασμάτων που παράγουν η διαθέτουν.
-Αποδοχή εσωτερικών ελέγχων που θα γίνονται από το Δίκτυο για την τήρηση της αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου
-Καταβολή εγγραφής 50 ευρω για τα ιδρυτικά Μέλη’ και ετήσιας συνδρομής’  που’  θα καθοριστεί απο το ΔΣ’  των Μελών του Δικτύου.’ ’ 
- Δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με e-mail η/ και Φαξ με σύνδεση του ίδιου του ενδιαφερόμενου η άλλου συγγενικού η φιλικού προσώπου.

Οφέλη των Επιχειρήσεων του Δικτύου
1.Χορήγηση λογότυπου (σήματος) του Δικτύου το οποίο θα σχεδιαστεί και εκτυπωθεί με δαπάνες του προγράμματος και θα μπορεί να προβάλλεται σε ειδικά σημεία του καταστήματος (επιγραφές, έντυπα, βιτρίνες, κατάλογοι κλπ).

2.Προβολή του Δικτύου με έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα περιλαμβάνει συνοπτικό χάρτη με τα κύρια αξιοθέατα και τις θέσεις των επιχειρήσεων - μελών του Δικτύου και θα διανέμεται σε κατάλληλα σημεία.
Θα παραχθούν 10.000 τεμ για την Κρήτη και 10.000 τεμ για την Κύπρο
3.Προβολή του Δικτύου με ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα (σποτς) που θα σχεδιαστούν και θα μεταδίδονται με δαπάνες του Δικτύου από τοπικά ΜΜΕ οσο διαρκει το προγραμμα, σε ημέρες και ζώνες που θα καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των Μελών του Δικτύου που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.
Προβλέπεται σχεδιασμός και μετάδοση 400 τηλεοπτικών και 500 ραδιοφωνικών μηνυμάτων.
4.Προβολη του Δικτύου με καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ (Εφημερίδες, Περιοδικά, Οδηγούς) σε Κρήτη και Κύπρο τα οποία θα αναλάβουν να προβάλουν τον ρόλο και την αποστολή του Δικτύου και με κατάλληλες συνεντεύξεις, οι οποίες θα παρουσιάζονται και στις ιστοσελίδες τους
Προβλέπεται ο σχεδιασμός και η δημοσίευση 100 καταχωρήσεων.

5. Δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα προβάλλεται άμεσα και μέσω των Κοινωνικών δικτύων το ιδιο το Δίκτυο, η υγιεινή, και γευστική αξία των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου αλλά και η ιστορική, πολιτιστική, ποιοτική και υγιεινή αξία του Κρητικού και Κυπριακού Ελαιόλαδου.
6.Κατασκευή και χορήγηση στα Μέλη του Δικτύου διαφημιστικών επιτραπέζιων αντικειμένων (π.χ. ελαιοδοχείων, ειδικών καρτών κ.α.) τα οποία θα τοποθετούνται στα Τραπέζια και στους χώρους των επιχειρήσεων Μελων του Δικτύου. Προβλέπεται να παραχθεί ένας αριθμός περίπου 400 τεμ.
7. Οι Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ)’ Μελη του Δικτύου, θα μπορούν να προμηθεύονται ελαιόλαδο η ελαιοδέσματα ’ απο τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου’ και Ελαιοεδεσματων’ μεσα απο ’ ειδικές συμφωνίες.

8. Παροχή δυνατότητας στα Μέλη του Δικτύου να προβάλουν την συμμετοχή τους στο δίκτυο με τήρηση όμως κάποιων όρων που θα προβλεφθούν στο Καταστατικό.

9. Συμμετοχή εκπροσώπων των Μελων του Δικτύου σε κοινές εκδηλώσεις προβολής των Δικτύων Κρήτης και Κύπρου και ανταλλαγής εμπειριών και που θα οργανωθούν στην Κρητη και την Κύπρο.

10. Ανάπτυξη συνεχούς συνεργασίας των Δικτύων Κρήτης και Κύπρου ώστε να υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή εμπειριών αλλά πελατών από την Κύπρο στην Κρητη και αντιστρόφως.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο Φαξ 28210 50818 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Σχεδιο της δηλωσης μπορουν να βρούν οι ενδιαφερόμενοι πατωντας εδώ .
Αυτοι που θα αποστείλουν δήλωση ενδιαφέροντος θα κληθουν στην συνέχεια να προσυπογράψουν το Καταστατικό σε ειδικές συναντησεις κατά περιοχές.
Στόχος είναι στο διάστημα 5-10 Μαρτίου 2013 να υπογραφεί το Καταστατικό απο τα ιδρυτικά Μέλη ώστε να κατατεθεί για έγκριση στο Πρωτοδικείο. Μετα την ίδρυση του Δικτυου μπορούν να εγγράφονται και άλλα Μέλη αλλά με οπωσδήποτε αυστηρότερους όρους που θα καθορίσει το ΔΣ του Δικτύου.