Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις Μαζικής εστίασης (Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία) και επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου και ελαιοεδεσμάτων
Τα Δίκτυα αυτά θα ιδρυθούν στα πλαίσια του έργου «Αναβάθμιση της Ποιότητας και Βελτίωση της Εμπορίας του Ελαιόλαδου» (ΑΠΠΕΕ) το οποιο έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου και θα υλοποιηθεί απο τον ΣΕΔΗΚ και το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.
Το Δίκτυο της Κρήτης θα βασιστεί στην εμπειρία που αποκτήθηκε από τα Δίκτυα «ΕλαιοΓευσίες» που είχαν ιδρυθεί και λειτουργήσει απο τον ΣΕΔΗΚ παλαιοτέρα με επιτυχία επί 8 έτη, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των επικοινωνιών και του τουρισμού.
’
(α) Η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ελαιολαδου,των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση τους.
(β) Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των κατοίκων της Κρήτης και της Κύπρου. (γ) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών γεωργικών και τουριστικών προϊόντων των δυο περιοχών.
Μέλη του Δικτυού θα είναι επιχειρήσεις ομοειδείς και συμπληρωματικές που θα υπάγονται στις εξης κατηγορίες:
(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία Ταχυφαγεία κ.α που θα έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την αποκλειστική χρήση ελαιολαδου στην παρασκευή όλων των φαγητών που προσφέρουν.
’
-Αποκλειστική χρήση παρθένου η έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην παρασκευή όλων ανεξαιρέτως των φαγητών, τηγανητών, εδεσμάτων και άλλων παρασκευασμάτων που παράγουν η διαθέτουν.
-Αποδοχή εσωτερικών ελέγχων που θα γίνονται από το Δίκτυο για την τήρηση της αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου
-Καταβολή εγγραφής 50 ευρω για τα ιδρυτικά Μέλη’ και ετήσιας συνδρομής’ που’ θα καθοριστεί απο το ΔΣ’ των Μελών του Δικτύου.’ ’
Οφέλη των Επιχειρήσεων του Δικτύου
1.Χορήγηση λογότυπου (σήματος) του Δικτύου το οποίο θα σχεδιαστεί και εκτυπωθεί με δαπάνες του προγράμματος και θα μπορεί να προβάλλεται σε ειδικά σημεία του καταστήματος (επιγραφές, έντυπα, βιτρίνες, κατάλογοι κλπ).
2.Προβολή του Δικτύου με έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα περιλαμβάνει συνοπτικό χάρτη με τα κύρια αξιοθέατα και τις θέσεις των επιχειρήσεων - μελών του Δικτύου και θα διανέμεται σε κατάλληλα σημεία.
Θα παραχθούν 10.000 τεμ για την Κρήτη και 10.000 τεμ για την Κύπρο
Προβλέπεται σχεδιασμός και μετάδοση 400 τηλεοπτικών και 500 ραδιοφωνικών μηνυμάτων.
Προβλέπεται ο σχεδιασμός και η δημοσίευση 100 καταχωρήσεων.
5. Δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα προβάλλεται άμεσα και μέσω των Κοινωνικών δικτύων το ιδιο το Δίκτυο, η υγιεινή, και γευστική αξία των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου αλλά και η ιστορική, πολιτιστική, ποιοτική και υγιεινή αξία του Κρητικού και Κυπριακού Ελαιόλαδου.
8. Παροχή δυνατότητας στα Μέλη του Δικτύου να προβάλουν την συμμετοχή τους στο δίκτυο με τήρηση όμως κάποιων όρων που θα προβλεφθούν στο Καταστατικό.
9. Συμμετοχή εκπροσώπων των Μελων του Δικτύου σε κοινές εκδηλώσεις προβολής των Δικτύων Κρήτης και Κύπρου και ανταλλαγής εμπειριών και που θα οργανωθούν στην Κρητη και την Κύπρο.
10. Ανάπτυξη συνεχούς συνεργασίας των Δικτύων Κρήτης και Κύπρου ώστε να υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή εμπειριών αλλά πελατών από την Κύπρο στην Κρητη και αντιστρόφως.
Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο Φαξ 28210 50818 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .