Δεν πέρασε η τεχνητή αδιαφορία των μεγάλων αγοραστών!
Ωστόσο η γενική απροθυμία των αγοραστών’  ενω δείχνει ’ ανεπίτρεπτη μεταξύ τους συνενόηση δεν φαίνεται να συγκινεί ούτε τις Επιτροπές αναταγωνισμού ούτε τους Πολιτικούς!
sigkomidi.jpgΕνώ η συγκομιδή στην Κρήτη αρχίζει να πλησιάζει προς το τέλος της και το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς έχει πλέον συγκομιστεί, αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσαν στους παραγωγούς το τελευταίο 10/ημερο, πληροφορίες ότι σταμάτησε η ζήτηση απο την Ιταλία και ότι ...πάγωσε η αγορά ελαιολάδου!
Ευτυχώς, όμως, η πλειοψηφία και των παραγωγών αλλά και των έμπόρων δεν πήρε στα σοβαρά την υπόθεση και δεν έτρεξε να πουλήσει το προϊόν απο φόβο για ..... επικείμενη πτώση των τιμών!
Οπωσδήποτε, η πρακτική της «αζητησίας», δεν είναι κάτι καινούργιο και πολλοι στην Κρητη αλλα και στην Πελοπόννησο εκτιμούν ότι, οπως και στις αρχες Δεκεμβρίου, είναι τεχνητή! Κι αυτό γιατί όπως και το Διεθνες Συμβουλιο Ελαιόλαδου παραδεχεται η φετινή παραγωγή της Ισπανίας ειναι πράγματι σημαντικά μειωμένη’ και οσοι γνωριζουν εστω και λιγο απο ελαιοκαλλιεργεια καταλαβαινουν πως’  δεν μπορει πρακτικα να αναπληρωθεί μεσα σε αυτή την σεζόν.
Ωστόσο , ενώ οι τεχνητές αυτές αζητησίες, αφού εκδηλώνονται συγχρόνως και γενικά, είναι σαφές ότι αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση «καρτέλ», δεν φαινεται να συγκινούν κανένα! Οι Εθνικές και Ευρωπαϊκές επιτροπές ανταγωνισμού αλλά και οι πολιτικοί και οι αλλοι αρμόδιοι φαινεται ότι «περι άλλα τυρβαζουν»