Μαθήματα για τεχνικά στελέχη εταιρειών ελαιολάδου.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα από τον Διαπιστευμένο Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών STAREGISTER
Διδάσκουν οι κυρίες Λαζαράκη και Χριστοπούλου
askritsa.jpgΗ Εταιρεία PARATUS Europe (www.paratuseurope.eu) διοργανώνει στην Αθήνα στις 15 & 16 Δεκεμβρίου καθώς και στις 2 & 3 Φεβρουαρίου, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην Πιστοποίηση των εκπαιδευομένων στην βαθμίδα “Φίλαιος” του Διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης επαγγελματιών Olive Oil Expert.

Παράλληλα από 15 έως 19 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 2 έως 6 Φεβρουαρίου διοργανώνεται και το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην Πιστοποίηση των εκπαιδευομένων στην βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert” του Διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης επαγγελματιών Olive Oil Expert.
Η οργανώτρια PARATUS με Δελτίο τύπο ανακοινώνει τα εξης:
Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα είναι Πιστοποιημένα από τον Διαπιστευμένο Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης STAREGISTER (Αρ. Πιστ. SCC 44/12)
Ολοκληρώνοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η επιτυχία στην γραπτή και γευσιγνωστική (μόνο για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”) εξέταση, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να εγγραφούν σαν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στις αντίστοιχες βαθμίδες Πιστοποίησης, στον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης STAREGISTER.
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Φίλαιος”, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τα βασικά ιστορικά στοιχεία, την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, την ελαιοκαλλιέργεια και παραγωγή, την ελαιοποίηση, τους διεθνείς κανονισμούς, τα κριτήρια ποιότητας, το λεξιλόγιο της οργανοληπτικής μεθόδου, τις κατηγορίες, την τυποποίηση, αποθήκευση, συντήρηση, διατροφική αξία του ελαιολάδου, καθώς και την γευστική αρμονία ελαιολάδου και φαγητού, ενώ θα μάθουν να ξεχωρίζουν τις θετικές αλλά και τις αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου μέσα από οργανοληπτικές δοκιμές.
Επιπλέον, για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, θα εκπαιδευτούν σε βάθος στην οργανοληπτική αξιολόγηση, την επίδραση των χημικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου στην γεύση και την ποιότητα, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιολάδου, τις κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες ελιάς, τα πρότυπα πιστοποίησης και την νομοθεσία ελαιολάδου, την επισήμανση στην συσκευασία, τα κριτήρια ποιότητας, ενώ θα παρουσιαστούν οι απαιτήσεις για γευστικές δοκιμές και θα γίνει αξιολόγηση της οσφραντικής και γευστικής ικανότητας του δοκιμαστή.
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης παραδίδεται σε όλους τους εκπαιδευόμενους, ατομική έκθεση με τα προσωπικά χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματά τους σε όλες τις επιμέρους οργανοληπτικές δοκιμές, ενώ στην βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, θα δοθεί ο ατομικός προσδιορισμός του «κατωφλίου αντίληψης». Όλες οι ασκήσεις και οι οργανοληπτικές δοκιμές διεξάγονται με τα ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου, τα οποία καλύπτουν τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Ελαιολάδου.
Σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο αριθμός των ατόμων δεν θα ξεπερνάει αυστηρά τα 12 άτομα και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τις προεγγραφές.
Εκπαιδευτές του προγράμματος
Οι εκπαιδεύτριες κ.κ. Λαζαράκη και Χριστοπούλου, είναι αναγνωρισμένες εκπαιδεύτριες από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC).
Η κα Χριστοπούλου είναι επίσης Χημικός Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα ελαιολάδου, καθώς και αξιολογήτρια του ΕΣΥΔ για διαπίστευση εργαστηρίων.
Μετά από μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία στο Υπουργείο Εμπορίου, έχοντας εκπαιδεύσει πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου και έχοντας συμμετάσχει δεκάδες φορές σαν κριτές σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου, αλλά και σε πολλές τεχνικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κερδίσει την διεθνή αναγνώριση και τον σεβασμό, από όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς της Παγκόσμιας κοινότητας του Ελαιολάδου.
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα
Το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού τομέα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Φίλαιος”, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του ελαιολάδου να διεισδύσουν στον κόσμο των μυστικών του.
Αντίστοιχα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο του ελαιολάδου ή σε όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στην οργανοληπτική αξιολόγησή του.

Για την συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε γνώσεις ελαιολάδου ή γευσιγνωσίας. Σελίδα 3 Τηλ.: 210 9945945, 210 9941241, Fax: 210 9940408 www.paratuseurope.eu

Επαγγελματική Καταξίωση:
Το μοναδικό εγκεκριμένο Πιστοποιητικό του Διαπιστευμένου ως προς ISO 17024, Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών STAREGISTER, αποτελεί μεγάλο επαγγελματικό εφόδιο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας.
Επιδοτούμενο έως 100% :
Το κόστος των προγράμματος μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι 100% από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0,45% για στελέχη εταιρειών. Η υποβολή τους στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,45% γίνεται αυστηρά 5 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
Πληροφορίες για την επιδότηση, καθώς και τα ειδικά έντυπα δίδονται από το τμήμα εκπαίδευσης της PARATUS EUROPE (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Κόστος συμμετοχής — Εκπτώσεις.
Το κόστος για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της βαθμίδας “Φίλαιος”, (μαζί με το κόστος των πιστοποιημένων εξετάσεων, καθώς και το κόστος αρχικής πιστοποίησης επαγγελματία από τον STAREGISTER και της ετήσιας πιστοποίησης 1ου έτους) ανέρχεται στο ποσό των 340 Ευρώ.
Το κόστος για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της βαθμίδας “Pro Olive Oil Expert”, (μαζί με το κόστος των πιστοποιημένων εξετάσεων, καθώς και το κόστος αρχικής πιστοποίησης επαγγελματία από τον STAREGISTER και της ετήσιας πιστοποίησης 1ου έτους), ανέρχεται στο ποσό των 920 Ευρώ. (Περιλαμβάνει και την παρακολούθηση του προγράμματος “Φίλαιος”).
Για προεγγραφές και για σύντομο χρονικό διάστημα ισχύουν ειδικές τιμές προσφοράς!
Η τιμή προσφοράς διαμορφώνεται στα 230 Ευρώ για την βαθμίδα “Φίλαιος” και 590 Ευρώ για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”.
Οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν:
 • - Παρακολούθηση σεμιναρίου
 • - Πιστοποιητικό παρακολούθησης
 • - Κόστος πιστοποιημένων εξετάσεων STAREGISTER
 • - Κόστος αρχικής πιστοποίησης επαγγελματία (στο αντίστοιχο σχήμα) από τον STAREGISTER και ετήσιας πιστοποίησης 1ου έτους
 • - Συμμετοχή σε σειρά γευστικών δοκιμών ελαιολάδου
 • - Γευστικές δοκιμές σε πρότυπα δείγματα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου
 • - Σύνταξη έκθεσης προσδιορισμού κατωφλίου αντίληψης γευσιγνώστη για κάθε συμμετέχοντα (βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”)
 • - Φύλλα οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδων
 • - Υλικό Σεμιναρίου σε καλαίσθητη τσάντα
 • - Κόστος γευμάτων και coffee breaks
 • Σημείωση: Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απαλλάσσονται ΦΠΑ.