Τιμές Ελαιολαδου: Παρά την έναρξη της συγκομιδής συνεχίζουν ανοδικά!
Παρά το ότι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου ήδη άρχισε και τα πρώτα λάδια, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, οι τιμές , ειναι ενθαρρυντικό για τους παραγωγούς, οτι ’ συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στην Ισπανία και Πελοπόννησο, αλλά ακολουθούν τώρα από κοντά και στην Κρήτη.
Βέβαια οι τιμές που προσφέρονται αφορούν κυρίως λάδια περασμένης εσοδείας, αφού τα καινούργια λάδια είναι ακόμη πολύ λίγα και δεν έχουν διατεθεί στην αγορά.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ της 30 Οκτώβριου (www.sedik.gr), οι τιμές παραγωγού (για οξύτητα 0,3) έφθασαν στα 2,75 στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, στα 2,50 στον Α.Σ. Πλατάνου, στα 2,40 στην Κολυμβάρι ΑΕ και ΕΑΣ Κυνουρίας, στα 2,30 στην ΕΑΣ Κισσάμου και ΑΒΕΑ και στα 2,20 στην ΕΑΣ Πεζών.
Ωστόσο αγοραπωλησίες’  σε ’ σχετικά μεγάλες ποσότητες και καλές ποιότητες φαίνεται ότι γίνονται απο τοπικούς Τυποποιητές σε τιμές μεγαλύτερες απο 2,5 ευρω’  αλλα με’ προκαταβολές’  και εξώφληση’  μετα απο κάποιους μήνες.’ 
Στην Ισπανία για παλαιά ελαιόλαδα οι τιμές έφτασαν στα 2,70 η μέγιστη, στα 2,46 η μέση και στα 2,40 η ελάχιστη, ενώ για νέα ελαιόλαδα έγιναν λίγες αγοραπωλησίες με 2,90 ευρώ/κιλό . Στην Ιταλία , την εβδομάδα 15-21 Οκτωβρίου οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και κυμάνθηκαν στα 2,92 για το έξτρα, στα 2,39 για το απλό παρθένο και στα 2,11 για το’  Βιομηχανικο (Λαμπαντε).