Ελαιόλαδο και Αβοκάντο τριπλασιάζουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης με εξωσωματική γονιμοποίηση
Μια σημαντική έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, συμπεραίνει ότι η διατροφή με Ελαιόλαδο και Αβοκάντο τριπλασιάζει την πιθανότητα εγκυμοσύνης με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η ερευνά με την οποία μελετήθηκε η χορήγηση λίπους σε 150 γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών σε θεραπεία γονιμότητας ότι Γενικό Νοσοκομείο Γονιμότητας της Μασαχουσέτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν υψηλότερες ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών είχαν 3,4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί μετά από θεραπεία γονιμότητας, σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν χαμηλότερες ποσότητες.
Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που κατανάλωναν λίπη περισσότερα κορεσμένα , όπως το βούτυρο και το κόκκινο κρέας παρήγαγαν λιγότερα ωάρια για χρήση στην θεραπεία γονιμότητας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Jorge Chavarro, επικεφαλής ερευνητή της μελέτης, τα προϊόντα που συνιστώνται περισσότερο είναι το αβοκάντο και το ελαιόλαδο, τα οποία έχουν ένα μεγάλο ποσοστό από μονοακόρεστα λιπαρά και χαμηλά επίπεδα άλλων λιπαρών.
Ο Benjamà­n Faulà­, Τεχνικός της ASAJA Μάλαγας σχετικά με το θέμα δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά έρχονται να επικυρώσουν τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολαδου μεταξύ των οποίων είναι και οι ικανότητα του να προστατεύει από καρδιόπαθειες και υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), στις ΗΠΑ, επιτρέπει να προστεθεί στις ετικέτες των φιαλών παρθένου ελαιολάδου αναφορά σχετική με τις ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία και τις καρδιοπάθειες