Εκστρατείες προβολης ελαιολαδου της Ισπανίας σε Ευρώπη και Κίνα

Στοχευμενες ενεργειες της Περιφρερειας Ανδαλουσίας

’ Ενώ εμεις στην Ελλάδα’  αναλωνόμαστε ’ σε συζητησεις και αναποτελεσματικες επικοινωνιακες ενεργειες’  για δηθεν προωθηση του ελαιολαδου η Ισπανία προχωρησε σε ουσιαστικές και μεθοδευμενες ενεργειες υποσκελιζοντας ακομη και την Ιταλία σε εξαγωγές και καταλαμβανοντας την πρωτη θεση σε πολες διεθνείς αγορές.

Αυτό βέβαια το πετυχε σχεδιαζοντας και’  υλοποιωντας συγκεκριμενα και στοχοποιημενα προγραμματα’  προωθητικών προσπαθειών και όχι αυτοσχεδιαζοντας με ανταλλαγη επισκεψεων καλης θελησης στελεχών της Κυβρνησης η της Αυτοδιοικησης σε διαφορες χωρες’  η επιχορηγώντας επιχειρησεις που εκ των πραγματων είναι αδυναμες να’  εξαγαγουν.

’ Ετσι, συμφωνα με την ’ εκθεση’  αποτελεσματων’  του Προγράμματος για την προώθηση του ελαιολάδου της Ισπανίας σε χωρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Γεωργίας και την ΕΕ, ’ περισσότεροι από 25 εκατομμύρια Ευρωπαιοι ’ ενημερωθηκαν για τα προτερηματα του Ισπανικου ελαιολαδου!

 

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ενημερωθηκαν με την εκστρατεία προβολης ελαιολαδου της Ισπανίας, ενώ πληθος παραγοντων της Κινεζικής αγορας ενημερωθηκαν σε σεμιναρια στην Ισπανία.

’ Η Διεπαγγελματική’  Ελαιολαδου της Ισπανίας που είχε την ευθυνη αυτου του 3/ετους προγράμματος ’ ’ κατά το πρωτο ετος του ενημερωσε ’ 13.600.000 Ισπανούς, ’ 4.449.000 Βρατανούς,’  6.138.000 Γάλλους’  και 767.920 Βέλγους.

 

Η εκστρατεία επικεντρώθηκε σε τηλεοπτικά σποτ, διαφημίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, καταχωρήσεις και’  χορηγίες στα οποια γινοταν αναφορες και ενημέρωση’  για την Μεσογειακή διατροφή!

 

Προωθητικες ενεργειες στην Κινα

Συνολικά 70 εκπρόσωποι ’ αλυσίδων λιανικής πώλησης,’  εισαγωγείς και δημοσιογράφοι του εμπορικού τύπου από την Κίνα’  παραβρέθηκαν στην εκδηλωση που διοργάνωθηκε’  σε Εστιατόριο’  του Πεκίνου απο το’  Τμήμα ’ Γεωργίας της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας σε συνεργασία με το Γραφείο που εχει στο Πεκίνο ο Οργανισμός Προώθησης Εξωτερικου Εμπορίου της Ανδαλουσίας «Extenda» . sagkai.jpg

Η δράση αυτή, είχε ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή των επαγγελματιών της Κίνας’  για τις’  μαρκες των προιοντων’  της’  Ανδαλουσίας που βρίσκονται στην αγορά της Κίνας.

Υποψη ότι, οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ανδαλουσίας στην Κίνα αντιπροσώπευαν τον Ιανουάριο - Σεπτέμβριο 2010 συνολικά 22 εκατομμύρια ευρώ, ’ ποσό που ηταν κατά 55% επι πλεον’  από ότι το’  ποσο της ίδιας περιόδου ’ πέρυσι. Και βεβαία, το 70%’  των εξαγωγών αυτων αφορούσε’  ελαιόλαδο του οποιου οι εξαγωγές έχουν πολλαπλασιασει επί σχεδόν έξι φορές στην Κινα από το 2005,

Οι Επιχειρήσεις της ’ Ανδαλουσίας ’ κατεχουν το μεγαλυτερο μερος αγορας ελαιολαδου στην Κινα απο ’ ολες τις χωρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, εχοντας μερίδιο αγοράς 30%, ’ γεγονός πολύ σημαντικο σε μια αγορά με την μεγαλυτερη’  δυναμικη από κάθε άλλη στην κόσμο.