Άρνηση της ΕΕ για’ Αποθεματοποίηση.
Ανάγκη για αναδιοργάνωση’ των ΑΣΟ’
’ ’ ’ Ενώ οι τιμές του ελαιολάδου συνεχίζουν’ να βρίσκονται καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, η ΕΕ αρνείται και πάλι να προχωρήσει στην εφαρμογή της Ιδιωτικής αποθεματοποίησης που αποτελει το μόνο, αν και ’ όχι τόσο αποτελεσματικό’ μέτρο, για

Οι Τιμές’ του Ελαιολάδου
Οι τιμές του ελαιόλαδου, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, ’ παραμένουν ’ τις τελευταίες εβδομάδες’ σταθερά χαμηλές και στην Ελλάδα και ’ στην Ισπανία και την Ιταλία. Στην Κρήτη την περασμένη εβδομάδα κυμάνθηκαν από 2.10 έως 2.25 ευρώ το κιλό, στην Πελοπόννησο απο 2.20 έως 2.34, ενώ στη Λέσβο ήταν ελαφρά χαμηλότερες ’ 2.10-2.20 ευρώ.
Οπωσδήποτε οι τιμές αυτές, όπως υπογράμμισε’ ο κ. Μιχελάκης, ’ είναι απαράδεκτα χαμηλές για την εποχή αλλά και τα δεδομένα αποθεμάτων της αγοράς. Για αυτό και η Οργάνωση των Ευρωπαίων Αγροτών Copa Cogeca στις αρχές Μαρτίου σε συνάντηση εκπροσώπων της στις Βρυξέλες ’ αποφάσισε να ζητήσει και πάλι απο την ΕΕ την εφαρμογή της Ιδιωτικής Αποθεματοποίησης. ’ Με το μέτρο αυτό, όπως είναι γνωστό, ουσιαστικά γίνεται μια επιδοτούμενη ’ απόσυρση ορισμένων ποσοτήτων ελαιολάδου η’ οποία στοχεύει στην μείωση της προσφοράς και την άνοδο των τιμών.
Αναδιοργανωση των Συνεταιρισμών