’ 

’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’  Τα ’ Δικτυα Ταβερνών αποκλειστικής χρήσης ’ ελαιολάδου

Με στόχο την επαναφορα του ελαιολαδου στις Ταβερνες και στα Εστιατορια του νησιου Ιδρύθηκαν ’ το 2003 δυο Δίκτυα Ταβερνών και Εστιατορίων, ’ ένα στην Δυτική και ένα στην Ανατολική Κρήτη τα οποία είχαν σαν κοινό χαρακτηριστικό’  την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά και ιδίως τα τηγανητά.

3_-_____300200.jpgΤα Δίκτυα αυτά που ’ πήραν τον ’ διακριτικό τίτλο «ΕλαιοΓευσίες»’  είχαν νομική μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής ’ Εταιρείας και λειτουργησαν’  αρκετα ικανοποιητικα μεχρι το ’ 2008 χαρη στην υποστηριξη του ΣΕΔΗΚ ο οποιος ’ εκτός από την ίδρυση τους στην πράξη ανέλαβε και πληρη ’ ’ ’ διοικητική και διαχειριστική υποστήριξη ’ ου Δικτύου Δυτικής Κρήτης και την στενή παρακολούθηση και υποβοήθηση του Δικτύου ’ Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, ’ η λειτουργία των Δικτύων αυτών σήμερα, λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΣΕΔΗΚ να συνεχίσει την υποστήριξη τους και λόγω λήξης των διαφημιστικών προγραμμάτων πρακτικά έχει ανασταλεί. Επομένως τυχόν ’ σήματα εγγύησης με ημερομηνίες παρελθόντων ετών που ενδεχόμενα υπάρχουν σε κάποια καταστήματα πρακτικά δεν ισχύουν. Για την’  συνέχιση της λειτουργίας των Δικτύων’ ’  απαιτείται’  ανάλυση και αντιμετώπιση’  των λειτουργικών προβλημάτων ’ τους τόσο από πλευράς προγραμμάτων, όσο και από πλευράς συμμετεχόντων στα Δίκτυα.

Πάντως στα πλαίσια των Δικτύων αυτών έγιναν αρκετές αξιόλογες δράσεις όπως έκδοση φυλλαδίων, οργάνωση ημερίδων, εκπόνηση μελετών Μάρκετινγκ, έρευνες αγοράς , δημιουργία σήματος, κοινών Καρτών, φυσιολατρικού, Πολιτιστικού και Γαστρονομικού Χάρτη Κρήτης, κατασκευάστηκαν και εγκαταστάθηκαν γιγαντοαφίσες παραδοσιακού τύπου, έγιναν γενικές και ατομικές διαφημιστικές καταχωρήσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα έντυπα, μετάδοση διαφημιστικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων, δημιουργήθηκε Ιστοσελίδα www.depek.gr ’ που παρουσιάζει τα αξιοθέατα του νησιού και τα Καταστήματα των δικτύων κ.α.