Ενώ’  το ΠΟΠ’  « Κρήτη» επί 4 χρόνια ..... εξετάζεται!

Το’  όνομα «Ανδαλουσία»’  προτείνεται για όλα τα λάδια στην Ισπανία!

13-05-09

Ενώ στην Ελλάδα υπάρχει η’  πολυτέλεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης’  να εξετάζει ακόμη’  την προώθηση στην ΕΕ του φακέλου που του έχει υποβληθεί’  πριν’  από 4 και πλέον χρόνια, παραβλέποντας την τεραστία σημασία που θα έχει η ονομασία αυτή για την προώθηση του τυποποιημένου’  ελαιόλαδου της Κρήτης, στην Ισπανία δεν καθυστερούν. Άρχισαν και αυτοί να σκέπτονται’  και σίγουρα θα μας ξεπεράσουν, ότι τα πολλά και άγνωστα ονόματα’  κάνουν’  πολύ δύσκολη έως αδύνατη’  την προβολή τους και’ ’ ’  δεν’  πείθουν τον καταναλωτή’  να τα προτιμήσει. 3-__.jpg

Έτσι,’  πριν λίγες μέρες’  στην Ισπανία προτάθηκε επίσημα’  η ονομασία’  «Ανδαλουσία»’  να’  καλύψει ως Ομπρελά’  όλα τα ελαιόλαδα της Ανδαλουσίας. Η πρόταση έγινε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας κυρία Eva Cano κατά την διάρκεια απονομής Βραβείων’  του χρηματιστηρίου του ελαιόλαδου «Μελλοντικά Συμβόλαια» (Mercado de Futuros ) που λειτουργεί τώρα και μερικά χρόνια στην’  Ισπανία.

’ Η ονομασία αυτή, τόνισε η Πρόεδρος, που’  μπορεί να περιλαμβάνει και το όνομα «Ισπανία»’ ’  θα’  συμβάλλει’  σημαντικά ώστε το ελαιόλαδο της Ανδαλουσίας να επιβληθεί και να καταστεί πρώτο’  στο’  διεθνές εμπόριο’  όπως ήδη’  είναι πρώτο και’  στον τομέα της παραγωγής.