Ημερίδα με θέμα: Ημερίδα «Κρητική και Μεσογειακή Διατροφή. Ομοιότητες και Διαφορές, οργανώνεται την Τέταρτη 20 Ιουνίου με ώρα έναρξης 6.30 μ.μ στο Μεγάλο Αρσενάλι από τον ΣΕΔΗΚ, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την ΤΕΔΚ Χανίων στα πλαίσια της 5ης Εκστρατείας Προβολής του Κρητικού Ελαιόλαδου που πραγματοποιείται από 8-23 Ιούνιο με επίκεντρο το Γυαλί Τζαμί.

Κατά την Ημερίδα αυτή μεταξύ των άλλων θα γίνει και παρουσίαση του Βιβλίου «Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή» που εκδόθηκε πρόσφατα από τον ΣΕΔΗΚ στα Ελληνικά και Αγγλικά σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» και με υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται 100 περίπου αυθεντικές συνταγές παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας με έγχρωμες φωτογραφίες, υλικά και εκτέλεση που παρουσιάστηκαν από Οικοκυρές της Δυτικής Κρήτης και Ταβέρνες του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες» κατά τον Διαγωνισμό Φαγητών Ελαιόλαδου « ΕλαιοΓευσίες 2006» που έγινε πέρυσι στο Ξενοδοχείο Caldera Beach στο Γεράνι Κυδωνίας. Περιλαμβάνονται όμως και αρκετά χρήσιμα στοιχεία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, τις ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία και την χρήση του στην μαγειρική και στο τηγάνισμα.

Στο τέλος της ημερίδας θα γίνει απονομή Επαίνων στις Οικοκυρές και Ταβέρνες συντελεστές του βιβλίου
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

18.30 - 19.15: Προβολή ταινιών «Ιερό Ελαιόλαδο» της Αυστριακής TV και «ΕλαιοΓευσίες 2006»
19.15 - 19.30: Χαιρετισμοί
19.30- 19.50: Οι Ευεργετικές Επιδράσεις του Ελαιόλαδου στην Υγεία.
Δρ. Μ. Αλιφιεράκης - Ιατρός Καρδιολόγος-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανιών
19.50 - 20.10: Κρητική και Μεσογειακή Διατροφή. Σχέσεις και Διαφορές.
Γεωργ. Αγοραστάκης - Πρώην Αντινομάρχης Χανίων.
20.10 - 21.30: Παρουσίαση Βιβλίου «Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή»
(με 100 αυθεντικές συνταγές Οικοκυρών και Ταβερνών της Δ. Κρήτης.)
Δρ. Νικ. Μιχελάκης, Δ/νων Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ
21.15 - 21.30: Απονομή Επαίνων στις Οικοκυρές και Ταβέρνες συντελεστές του Βιβλίου
21.30 - 22.00: Δεξίωση με εδέσματα και γλυκά Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας
Προσφορά Οικοκυρών