Σταθερές αλλά σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές στην Κρήτη, που δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ 2,40- 2,60 ευρώ με πιο κοινή τιμή τα 2,50 ευρώ (ΕΑΣ Ηρακλείου, Πεζών, Ρέθυμνου, Μυλοποτάμου, Κολυμπάρι ΑΕ) και μεγαλύτερη τα 2,60 ευρώ (ΕΑΣ Κυδωνίας — Κίσσαμου, Υποκ. Κολυμβαριου, Α,Σ, Πλατανου, Αερακης )

Χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η κάποια κινητικότητα από πλευράς προσφοράς σε συνδυασμό με το μειωμένο ενδιαφέρον των Ιταλικών και Ελληνικών Βιομηχανιών. Βασικοί παράγοντες που ωθούν στην προσφορά είναι η ολοκλήρωση της συγκομιδης και οι αυξημένες ανάγκες της περιόδου (πληρωμή εργατών λόγω τέλους συγκομιδης κλπ) σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της επιδότησης.

Στην Ιταλία, για την βδομάδα 15-21 Ιανουαρίου κυμάνθηκαν στα 2,97-2,99 ευρώ για τα Ιταλικά λάδια, στα 2,51-2,54 για τα ισπανικά και στα 2,66-2,62 για τα Ελληνικά

Στην Ισπανία την εβδομάδα 23-29 Ιανουαρίου κυμανθήκαν στα 2,54 ευρώ για το εξτρα Παρθένο και στα 2,47 για το κοινό Παρθένο. Παρουσιάζοντας και εκεί μια σχετική σταθερότητα προς τα κάτω.

Βασικός παράγων που αναμένεται να επηρεάσει τις παραπέρα εξελίξεις στις τιμές είναι πλέον οι πρώτες ενδείξεις για την παραγωγή της ερχόμενης εσοδείας οι οποίες σαφώς θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις του καιρού και ιδίως από την πορεία των βροχοπτώσεων. Συνέχιση της ξηρασίας θα αποτελέσει ένδειξη για κακή νέα εσοδεία και ενδεχόμενα να ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω. Αντίθετα ευνοϊκές συνθήκες για την εξέλιξη της νέας σοδειάς θα κρατήσουν τις τιμές χαμηλά.

Οι πίνακες με τις τιμές στέλνονται ηλεκτρονικά στους Δήμους Μέλη του ΣΕΔΗΚ και στους συνδρομητές του Παρατηρητηρίου Αγοράς Ελαιολάδου .