Μαλανδράκης Γιάννης

Δήμαρχος Πλατανιά

Αγαπητέ κ. Μιχελάκη,

   Σας ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή της έκδοσης του ΣΕΔΗΚ «ΜΝΗΜΕΙΑΚΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ-Ζωντανά Μνημεία της φύσης και του ανθρώπου», την οποία μάλιστα υπογράφετε ως συγγραφέας. Πρόκειται για μια αξιόλογη καταγραφή των πολυετών προσπαθειών που έχει καταβάλλει ο ΣΕΔΗΚ και ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣεσείς προσωπικά για τη διάσωση και την ανάδειξη των Μνημειακών ελαιοδέντρων της Κρήτης, με την αμέριστη συμπαράσταση και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Προέδρου του ΣΕΔΗΚ, Δημάρχου Ρεθύμνου κ.Γιώργο Μαρινάκη.

Ο Δήμος Πλατανιά, ως μέλος του ΣΕΔΗΚ, θα συνεχίσει να στηρίζει τις ενέργειες σας για την προβολή και την αξιοποίηση των Μνημειακών Ελαιοδέντρων, πολλά από τα οποία βρίσκονται στον Δήμο μας, προβάλλοντας έτσι όχι μόνο την πολιτιστική μας κληρονομιά και την μακραίωνη παράδοση της περιοχής μας στην ελαιοκαλλιέργεια και στο μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο, αλλά βοηθώντας και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην ενδοχώρα.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Πλατανιά

Γιάννης Μαλανδράκης

 

 

Παπαδάκης Γιώργος

Τέως Νομάρχης Ρεθύμνου

 

Προς τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

   Θέλω να σας ευχαριστήσω που με συμπεριλάβετε στους παραλήπτες της εξαιρετικής και πολύ χρήσιμης έκδοσης " ΜΝΗΜΕΙΑΚΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ" .

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΕπιθυμώ ακόμη να σας συγχαρώ για την σημαντική σας προσφορά στην ελαιοκομία της Κρήτης  και όχι μόνο τώρα και μια 20-ετία.

    Οι επιστημονικές αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις του ΣΕΔΗΚ  κρίνονται πολύ σημαντικές και χρήσιμες στα ελαιοκομικά δρώμενα της χώρας.Θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου εάν δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στον επιστημονικό σας σύμβουλο Δρ. Γεωπόνο ΝΙΚΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ εμπνευστή και συγγραφέα της σπουδαίας αυτής έκδοσης.

    Η προσφορά του στην ελαιοκομία της χώρας για μισό και πλέον αιώνα είναι ανεκτίμητη. Από τα διάφορα μετερίζια που βρέθηκε - αυτό του ερευνητή, του διευθυντή, του συνδικαλιστή, του επιστημονικού συνεργάτη - που με πάθος και θάρρος υπηρέτησε, άφησε έντονο το αποτύπωμα του !!!

 

 Με τιμή 

 Γιώργης  Παπαδάκης

 τέως Νομάρχης Ρεθύμνου

 

 

Στυλιανού Ευγενία

Γενική Γραμματέας Δήμου Ηρακλείου

                

Αγαπητέ Κύριε Μιχελάκη,

  ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ  Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πραγματικά πολύ σπουδαία πρωτοβουλία σας τόσο για την προστασία αυτού του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου και αφετέρου για την ανάδειξη του μέσα από το επεξεργασμένο και επιμελημένο από εσάς αφιέρωμα στα μνημειακά ελαιόδεντρα του νησιού μας.

Αγαπητέ Συνάδελφε Νίκο

     Με αφορμή τούτη την επικοινωνία, επέτρεψε μου να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλη σου την στάση ζωής και την άοκνη διαδρομή σου στο χώρο της επιστήμης μας. Να ξέρεις ότι λειτουργείς ως φωτεινό παράδειγμα για εμάς, ανεξάρτητα που υπηρετούμε.

Σε ευχαριστούμε και πάλι για την συνεργασία.

 

Με τιμή

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου

Ευγενία Στυλιανού

 

 

Γεωργακάκη Ελένη

Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου

 

Αξιότιμε κύριε κύριε Μιχελάκη,

    Λάβαμε με χαρά το βιβλίο σας Μνημειακά Ελαιόδεντρα ζωντανά μνημεία της φύσης και του ανθρώπου που είχατε την καλοσύνη να δωρίσετε στην βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ.

    Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο πόνημα που καταγράφει επιστημονικά και αναδεικνύει εξαιρετικά τα μνημειακά αιωνόβια ελαιόδεντρα της Κρήτης και της Ελλάδας και όχι μόνο.

    Αποδεικνύει ταυτόχρονα τον ζωτικό και άρρηκτο δεσμό των ανθρώπων με την ευλογημένη ελιά που για χιλιάδες χρόνια όχι μόνο δίνει ζωή αλλά επηρεάζει τόσο καθοριστικά και ποικιλότροπα τη ζωή του που δίκαια, με πρώτους τους αρχαίους Αθηναίους, την καθιέρωσαν και την αποθέωσαν ως ανεκτίμητο και ιερό δώρο της φύσης και των θεών.

    Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό το πραγματικά πολύ ωραίο δώρο που στο εξής θα κοσμεί την δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας.

 

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου

Η πρόεδρος Γεωργακάκη Ελένη

 

 

Κωστελένος Γιώργος

Γεωπόνος

Καλησπέρα σας κύριε Μιχελάκη,

    Πριν από 1 μήνα έλαβα το βιβλίο σας και σας ευχαριστώ πολύ. Καθυστέρησα να σας απαντήσω και σας ζητάω συγγνώμη. Είδα το βιβλίο, μελέτησα το βιβλίο. Με μία λέξη το θεωρώ «κόσμημα». Το βιβλίο αυτό υπενθυμίζει την προσφορά της ελληνικής ελαιοκομίας στην παγκόσμια ελαιοκομία. Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, και από κανέναν που ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.

   Τους επόμενους μήνες (υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου) θα το δω πολύ πιο προσεκτικά. Θα προσπαθήσω να το αποκωδικοποιήσω, γιατί θεωρώ ότι «κρύβει θησαυρούς» που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί.

Μια ερώτηση: Διατίθεται στο εμπόριο; Με ποιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να το προμηθευτεί;

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κωστελένος

 

 

Φραγκιαδάκη Μαρία

Φιλόλογος

Γεια σας, Κύριε Μιχελάκη,

             Τι κάνετε; καλά; Είμαι η Μ. Φ., μέλος της Επιτροπής... Είχαμε μιλήσει τότε 

τηλεφωνικά για τον Διαγωνισμό λογοτεχνίας...και ήθελα να σας Συγχαρώ για το ωραίο σας βιβλίο! Το είδα χθες στου Αντώνη του Βασιλάκη, του αρχαιολόγου!

            Να είστε καλά! πάντα δημιουργικός!

Με εκτίμηση!

Μαρία Φραγκιαδάκη