Μέχρι 6,30€/κ στην Πελοπόννησο και 5,60€/κ στην Κρήτη

 

Γράφει ο Νικ. Μιχελάκης*

 Η ανοδική πορεία των τιμών συνεχίζεται τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα με αυξήσεις στις μέγιστες αλλά και στις ελάχιστες τιμές.

Αναζήτηση Επιστημονικού Συνεργάτη ΣΕΔΗΚ

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ της 16 Μαΐου 2023 οι μέγιστες και ελάχιστες κατά χώρα κυμανθήκαν ως έξης (Πιν.1).times 165

 Στην Ελλάδα οι τιμές του έξτρα κυμανθήκαν από 5,30€/κ μέχρι 5,60€/κ στην Κρήτη και από 5,20€/κ μέχρι 6,30€/κ στην Πελοπόννησο με τις υψηλότερες να επιτυγχάνονται στον Α.Σ. Μολάων Πακίων στα 6,30€/κ  και στον Α.Σ. ΝΗΛΕΑΣ στα 6€/κ.

 Στην Ισπανία οι τιμές του έξτρα κυμανθήκαν από 5,69€/κ οι ελάχιστες μέχρι 6,30 €/κ οι μέγιστες.

 Παράλληλα όμως αυξηθήκαν και οι τιμές του απλού παρθένου από 5,52 €/κ στα 5,72€/κ και του Λαμπάντε από 5,36 €/κ στα 5,53€/κ.

 Στην Ιταλία σταθεροποιήθηκαν μεταξύ 6,40€/κ οι ελάχιστες μέχρι 10 €/κ οι μέγιστες ενώ στην Τυνησία παραμένουν στα 5,33€/κ.

=====================

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ.

Ο σχολιασμος των αρθρων του επιτρέπεται μονο με αναφορά και της πηγης www.sedik.gr και η αναδημοσιευσή τους μπορει να γίνεται μόνο μετά από άδεια του ιδιου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.