Πρωταγωνιστής στις γαστρονομικές εκδηλώσεις και στα επίσημα γεύματα

 

Γράφει ο Νικ. Μιχελάκης*

Το Υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας άδραξε την ευκαιρία να προβάλλει το Ισπανικό Ελαιόλαδο στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μαδρίτη.chef spain

Πρόσφερε  Ισπανικά φαγητά παρασκευασμένα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο πρωινό που παράθεσε η βασίλισσα Letizia στο Teatro Real, στις συντρόφους των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συναντώνται στη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού, πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική γευσιγνωσία των τριών Έξτρα Παρθένων Ελαιολάδων της Ισπανίας που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό Food of Spain, στις τρεις κατηγορίες Sweet Green Fruity, Bitter Green Fruity και Ripe Fruity.

Οι σύντροφοι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ μπόρεσαν να διαπιστώσουν τις διαφορετικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν το Ισπανικό ελαιόλαδο που αποτελεί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, πρωταγωνιστικό προϊόν της Ισπανικής γαστρονομίας και θεμελιώδες στοιχείο της Μεσογειακής.

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής των δείπνων που προσφέρθηκαν σε αυτή την Ιστορική σύνοδο κορυφής.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ «ΕΛΑΙΟΝΕΑ» ΣΕΔΗΚ

Αν θέλετε να λαμβάνετε δωρεάν στο email σας τα επιστολικά «Ελαιονέα» που δημοσιεύει ο ΣΕΔΗΚ 1-2 φορές την εβδομάδα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα δείτε πατώντας εδώ.

Έτσι, ήταν βασικό μέρος του μενού που ετοίμασε ο σεφ Paco Roncero (δύο αστέρια Michelin)που ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του πρώτου δείπνου που προσφέρθηκε από τους Βασιλείς στο Βασιλικό Παλάτι και του μενού που προσέφερε σεφ José Andrés έχει αναλάβει την προετοιμασία του τελευταίου δείπνου εργασίας, που προσέφερε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Pedro Sánchez, στο Μουσείο Πράδο.

Ομοίως, το ελαιόλαδο πρωταγωνίστησε και στο γεύμα που διοργάνωσε η Ισπανική Κυβέρνηση για τις συντρόφους των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων , στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης «Βασίλισσα Σοφία».

.==========

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά άδεια του(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)