Στόχος η χρήση του στην εστίαση

 

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 11-4-22, Γράφει ο Γ. Κώνστας

Όπως ανακοίνωσε στις 9-4-22 η Περιφέρεια Κρήτης προετοιμάζει καμπάνια για την διατροφική αξία, ανθεκτικότητα και μεγαλύτερη χρήση του  Κρητικού ελαιολάδου στη εστίαση. Η καμπάνια οργανώνεται από την “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ.Perif ladi

Το θέμα συζητήθηκε για πρώτη φορά σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ, Αρναουτάκη με την συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, του Περιφερειακού συμβούλου -Προέδρου της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρου Τζεδάκη, του Προέδρου της λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Αναστασίου Παπαδάκη και των ερευνητών -επιστημόνων, Απόστολου Σπύρου Αν. Καθηγητή του τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Γιώργου Φραγκιαδάκη, αντίστοιχα, Αν. Καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η καμπάνια, όπως αναφέρθηκε θα αρχίσει άμεσα με την προβολή του κρητικού ελαιόλαδου με σκοπό την ορθή και ευρεία χρήση του, ειδικά στις ξενοδοχειακές μονάδες και στους χώρους εστίασης αρχής γενομένης από την φετινή τουριστική σεζόν. Η ενημερωτική καμπάνια θα έχει στόχο την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας του Κρητικού ελαιόλαδου και την αντικατάσταση της χρήσης των σπορελαίων, που γίνεται μέχρι σήμερα σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και οι τιμές τους έχουν ”εκτοξευτεί” και  φτάνουν ή είναι μεγαλύτερες από αυτές του παρθένου παραδοσιακού Κρητικού ελαιολάδου.