Δεν θα πωλήσει άλλο χύμα ο Συνεταιρισμός Κριτσάς

 

ΑΝΑΤΟΛΗ 13-4-21, Νικ. Τράντας

   Αποφασισμένος να μην πουλήσει άλλη ποσότητα χύμα ελαιολάδου, από τους 130 περίπου τόνους άριστης ποιότητας προϊόντος, που διατηρεί στις δεξαμενές του, είναι ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς. ΚΡΙΤΣΑΟ Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Νίκος Αφορδακός είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι μετά την πρώτη παρτίδα των 29 τόνων που πουλήθηκε αντί 2,95 ευρώ/κιλό, ο Συνεταιρισμός πούλησε στα μέσα του Μαρτίου δύο ακόμη παρτίδες από 90 τόνους η καθεμιά, προς 3 και 3.01 ευρώ την κάθε παρτίδα. Τόνισε, πάντως, ότι ο Συνεταιρισμός της Κριτσάς ήταν εκείνος που, μέσα στο Μάρτιο, είχε πετύχει την υψηλότερη τιμή για το προϊόν σε παγκρήτιο επίπεδο.

   Επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι κάτι διαφαίνεται ότι αλλάζει στη διεθνή αγορά ελαιολάδου με ανοδική τάση της τιμής του προϊόντος. Διαβεβαίωσε δε ότι ο Συνεταιρισμός δεν πρόκειται να πουλήσει άλλο λάδι κάτω των 3 ευρώ/κ.

Από την ποσότητα εξ άλλου που διατηρεί στις δεξαμενές του, τυποποιεί για να εξυπηρετεί τις παραγγελίες που δέχεται από πελάτες του εσωτερικού και του εξωτερικού, επιτυγχάνοντας σχεδόν διπλάσια από την παραπάνω τιμή για το τυποποιημένο, επώνυμο προϊόν.

   Σίγουρα η ζήτηση για το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο θα εκδηλωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είπε ο κ. Αφορδακός, σημειώνοντας και εκείνος, ότι από τα χέρια των συνεταιρισμών, δυστυχώς, έχουν ήδη πωληθεί πολύ μεγάλες ποσότητες προϊόντος, πριν την άνοδο της τιμής. Αυτό επιβεβαιώνει στο χθεσινό ρεπορτάζ και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σητείας Στ. Κολυδάκης, επιβεβαιώνοντας και εκείνος την ανοδική πορεία των τιμών στα επίπεδα 3.15/κ – 3.20/κ, για τις σχετικά μικρές ποσότητες που έχουν μείνει ακόμη απούλητες.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ «ΕΛΑΙΟΝΕΑ» ΣΕΔΗΚ

Αν θέλετε να λαμβάνετε δωρεάν στο email σας τα επιστολικά «Ελαιονέα» που δημοσιεύει ο ΣΕΔΗΚ 1-2 φορές την εβδομάδα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα δείτε πατώντας εδώ.

   Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας πώλησης 30 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 0,38 που είχε προκηρύξει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου, διαγωνισμός που λήγει σήμερα, 13 Απριλίου.

Ο κ. Αφορδακός δεν απέκλεισε να επαληθευτεί το αισιόδοξο σενάριο για συνέχιση της ανοδικής πορείας των τιμών του ελαιολάδου.