Ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού.

 

Γράφει ο Ν.Μιχελάκης*
Η αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και τις ζημιές από καύσωνες κατά την άνθηση της ελιάς είναι απαραίτητη γιατί διαφορετικά οι Κρητίς ελαιοπαραγωγοί αδικούνται σημαντικά έναντι των παραγωγών άλλων καλλιεργειών των όποιων οι ζημιές στην άνθηση απο παγετούς αποζημιώνονται.


elga18Ο ΣΕΔΗΚ έχει ζητήσει επανειλημμένα την αναθεώρηση αυτή όπως ανάφερε ο κ. Μαρινάκης γιατί «υπάρχει μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος των δικών μας παραγωγών αφού με βάσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ενώ ζημιές κατά την άνθηση απο το ψύχος αποζημιώνονται, δεν αποζημιώνονται ζημιές κατά την άνθηση απο καύσωνες. Επομένως το θέμα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και να υπάρξει η σχετική τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ».

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης ειναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μονό μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)