Τον προσεχή μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη δύο αξιόλογες και ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις:


1. 5ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου (“5th Annual Olive Oil Conference”).

2. Έκθεση - Παρουσίαση ελαιολάδων “Olive Oil Tasting Fair & Fundraiser 2019”.


To Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τους φορείς “North American Olive Oil Association (NAOOA)” και “Extra Virgin Olive Oil Savantes”, το χρονικό διάστημα 20 - 22/6/2019, στην εγνωσμένου, εξαιρετικά υψηλού κύρους Λέσχη και χώρο εκδηλώσεων “The Harvard Club" Νέας Υόρκης.


newyorkΕπισημαίνεται ότι ο μη κερδοσκοπικός φορέας “ΝΑΟΟΑ” (http://www.aboutoliveoil.org/) εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των εμπόρων, εισαγωγέων και διανομέων ελαιολάδου στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, καθώς και εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες παραγωγής ελαιολάδου. Αποστολή του φορέα είναι η προώθηση τόσο των συμφερόντων των εταιρειών που εκπροσωπεί έναντι της αμερικανικής δημόσιας διοίκησης, όσο και η προβολή που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η κατανάλωση ελαιολάδου.


Ο φορέας “Extra Virgin Olive Oil Savantes” είναι διεθνές, ανεξάρτητο Φόρουμ προβολής, προώθησης και ενημέρωσης για τα οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου και διοργανώνει, σε τακτική βάση, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δειγματισμού του προϊόντος. Έως τώρα έχει διοργανώσει άνω των 40 εκδηλώσεων, σε πολλές χώρες, όπως η Τσπανία, η Ιταλία, το Η.Β., οι Η.ΓΙ.Α., η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Μέλη του φορέα αποτελούν επαγγελματίες του χώρου ελαιόλαδου, όπως εισαγωγείς διανομείς, έμποροι, εκπρόσωποι του ειδικού τύπου, chefs αλλά και καταναλωτές (www.saviintes.com).


Πέραν της δυνατότητας κατά μόνας συμμετοχής, οι διοργανωτές προσφέρουν και τη δυνατότητα παροχής τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων χορηγίας (sponsorship) στην εκδήλωση, με ύψος που κυμαίνεται από 2.500 έως 10.000 δολ. Η.Π.Α., από τις οποίες ο χορηγός αντλεί διαφορετικού επιπέδου οφέλη και παροχές. Όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής του “ΝΑΟΟΑ”, κ. Joseph R. Profaci, η βέλτιστη και αποτελεσματικότερη δυνατότητα προβολής εθνικού φορέα ή μεμονωμένης εταιρείας, υφίσταται στο ανώτατο επίπεδο χορηγίας (“Liquid Gold”), οπότε παρέχεται δυνατότητα προβολής στο βραδινό δείπνο της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, όπου εκπρόσωπος του χορηγού δύναται να απευθυνθεί στο παριστάμενο κοινό, πραγματοποιώντας ομιλία και παρουσίαση του φορέα/εταιρείας που εκπροσωπεί.


Ο κ. Joseph R. Profaci υπογράμμισε ότι το Συνέδριο αποτελεί έξοχο πεδίο δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ παραγόντων από τον χώρο του ελαιολάδου (έμποροι, παραγωγοί, εισαγωγείς, διανομείς, brokers, Μ.Μ.Ε. κ.ά.), καθώς και προβολής προϊόντων, όπου επί του παρόντος υφίσταται εξαιρετικά περιορισμένη ελληνική συμμετοχή. Υπογράμμισε δε ότι την περσινή χρονιά ως κορυφαίος χορηγός (επίπεδο “Liquid Gold") ήταν ο φορέας “Aegean Exporters Association”, που εκπροσωπούσε τουρκικές εταιρείες παραγωγής ελαιόλαδου, ενώ τα προηγούμενα έτη χορηγοί του Συνεδρίου ήταν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από την Ιταλία (ιταλικό Γραφείο ΟΕΥ Νέας Υόρκης) και την Ισπανία (“Foods of Spain”).


Επισημαίνεται τέλος ότι νωρίς το πρωί της τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου (22 Ιουνίου), πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδου (Olive Oil Tasting Challenge), μερίμνη του συνδιοργανωτή φορέα “Extra Virgin Olive Oil Savantes - North American”.


Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε στους εξής συνδέσμους:
1. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.oliveoilconference.com/index.html
2. Πληροφορίες για το Πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο: http://www.oliveoilconfercnce.com/program.html
3. Δυνατότητα on-line εγγραφής και πληρωμής υφίσταται στον εξής σύνδεσμο: http://naooa.wildaDricot.org/event-3386737
Επισυνάπτεται, προς διευκόλυνσή σας, το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και οι διαφορετικές δυνατότητες / επίπεδα χορηγίας.


2. Έκθεση - Παρουσίαση ελαιολάδων “Olive Oil Tasting Fair & Fundraiser 2019”.


Η Έκθεση - Παρουσίαση πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου (22 Ιούνιου), στον ίδιο χώρο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου “Olive Oil Τasting Challenge”, το χρονικό διάστημα 11:30 π.μ, - 3:00 μ.μ.


Πρόκειται για εκδήλωσή φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για ενίσχυση του ιδρύματος "Beyond Type Ι”, υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από διαβήτη.


Βασικές παράμετροι της Έκθεσης - Παρουσίασης είναι οι ακόλουθες:
- Το κόστος ενοικίασης τραπεζιού παρουσίασης (δειγματισμού) προϊόντων ανέρχεται σε μόλις 500 δολ. ΗΠΑ. Υπογραμμίζεται, εν προκειμένω, ότι όπως μας ανέφερε ο κ. Profaci, παρέχεται η δυνατότητα έκαστο τραπέζι να αξιοποιηθεί από μία έως και τρεις διαφορετικές εταιρείες, οπότε, στην τελευταία περίπτωση, το κόστος ανέρχεται στο εξαιρετικά χαμηλό ύψος των 167 δολ. ΗΠΑ για κάθε εταιρεία.
- Κάθε τραπέζι παρουσίασης (δειγματισμού) προϊόντων είναι διαστάσεων 183 X 76 εκατ. και θα συνοδεύεται από μία έως δύο καρέκλες.
-Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Profaci, ο φορέας του, ως διοργανωτής, έχει ήδη απευθυνθεί σε 100 περίπου εταιρείες από το χώρο εμπορίας ελαιολάδου στις Η.Π.Α. (έμποροι, εισαγωγείς, διανομείς, food brokers), κυρίως μέλη του “ΝΑΟΟΑ”, και έχουν, έως τώρα, επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 13 εγνωσμένου κύρους εταιρείες του χώρου, όπως Hanson Faso, Santucci & Associates, Johnson O’FIare, Ace Endico, Sungrove Foods, Baldor Food, Olive Connection, Culinary Collective, Liberty Heights Fresh, KeHE Distributors (μία από τις 3 μεγαλύτερες εταιρείες διανομής τροφίμων στις Η.Π.Α.), Empire Foods και King Super Market.
- Η εκδήλωση είναι ανοιχτή τόσο για επαγγελματίες, όσο και στο κοινό. Το κόστος εισόδου στην εκδήλωση για το κοινό ανέρχεται στα 75 δολ. ΗΠΑ. Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι όπως μας ενημέρωσε ο διοργανωτής, είναι συνήθως καταναλωτές με ιδιαίτερες απαιτήσεις ή/και γνώσεις για το ελαιόλαδο που επισκέπτονται την εκδήλωση.
- Προς διάθεση υφίστανται 20 συνολικά τραπέζια, από τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται, επί του παρόντος, διαθέσιμα τα 12.
- Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Profaci, οι συμμετέχουσες εταιρείες προτρέπονται να συνοδεύουν τα προσφερόμενα προϊόντα (ελαιόλαδα) από εδέσματα, ιδανικώς παρασκευασμένα με το/τα συγκεκριμένο Λα ελαιόλαδα που δειγματίζονται. Προς την κατεύθυνση αυτή, ενδιαφερόμενες εταιρείες δύνανται να προβούν σε προηγούμενη συνεννόηση με το “The Harvard Club”, ώστε να παρασκευαστούν επιτοπίως εδέσματα, εναλλακτικά μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο μας, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για δυνατότητες συνεργασίας με εγνωσμένου κύρους ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης.
- Στο χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα υφίστανται και ένα ή δύο τραπέζια, όπου θα παρουσιάζονται βραβευμένα ελαιόλαδα (“Awards Table”). Μεταξύ αυτών θα παρουσιάζεται και ένα ελληνικό ελαιόλαδο.
- Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Profaci, στην εκδήλωση θα παραστεί και η γευσιγνώστρια ελαιολάδου, κ. Alexandra Devarenne, με την οποία ενδιαφερόμενες για συμμετοχή ελληνικές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν, με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση και περιγραφή των προϊόντων και στοχευμένη διανομή προωθητικού υλικού.


Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και δυνατότητα άμεσης πληρωμής για συμμετοχή, υφίστανται στον εξής σύνδεσμο: http//naooa.wildapricot-or&/event-3395509. Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών παραγωγής ελαιολάδου στην επερχόμενη “Summer Fancy Food Show”, τα εγκαίνια της οποίας σημειωτέον είναι την ακριβώς επόμενη ημέρα, μετά την ολοκλήρωση των δύο εκδηλώσεων (23 Ιουνίου), θεωρούμε ότι οι τελευταίες, ιδίως δε η δεύτερη (“Olive Oil Tasting Fair & Fundraiser 2019"), συνιστούν έξοχη, και ιδιαιτέρως χαμηλού κόστους, ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, τόσο σε εξειδικευμένο (επαγγελματίες του χώρου εμπορίας τροφίμων), όσο και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικώς εταιρείες οι οποίες μερίμνη σας προγραμματίζουν συμμετοχή τους στη “Fancy Food Show”, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.