Προταση στη UNESCO απο Τυνησία και Λίβανο

 

Γράφει ο Ν.Μιχελάκης*

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco μετά απο αίτημα των πρεσβευτών του Λιβάνου και της Τυνησίας, ενέκρινε πρόσφατα ψήφισμα που προτείνει την προκήρυξη της Διεθνούς Ημέρας της Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου κάθε έτους.


elia kadroΒέβαια η τελική έγκριση του ψηφίσματος θα πρέπει να γίνει από την Γενική Διάσκεψη της UNESCO, στην 40η σύνοδό της. Στο μεταξύ όμως θέτει κάποιους προβληματισμούς γιατί έρχεται σε αντίθεση με την τακτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια το Διεθνες Συμβούλιο Ελαιολάδου το οποίο καθορίζει περίοδο ενός ολόκληρου μηνός μέσα στον οποίο τα κράτη Μέλη και οι Φορείς να επιλέγουν τις καταλληλότερες για αυτους ημέρες ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης ειναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μονό μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)