Ένα χρηστικό και ενημερωτικό Ημερολόγιο του ΣΕΔΗΚ

 

Γράφει ο Ν.Μιχελάκης*
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε η έκδοση με τίτλο «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – Έργα και Ημέρες 2019» που επιμελήθηκε ο ΣΕΔΗΚ.


imerologio19Στόχος της έκδοσης αυτής είναι να αποτελέσει ένα χρηστικό και ενημερωτικό επιτραπέζιο ελαιοκομικό ημερολόγιο, αλλά και να παρουσιάσει διάφορα θέματα ελαιοκομίας της Κρήτης με τα οποία έχει ασχοληθεί ο ΣΕΔΗΚ τη χρονιά που πέρασε.
Ειδικότερα, στην αρχή της έκδοσης, παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις στην παραγωγή, στις τιμές παραγωγού, στις εξαγωγές ελαιολάδου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα ελαιοκομίας της Κρήτης.


Περιλαμβάνονται επίσης οι κύριες βλαστικές φάσεις της ελιάς και οι φροντίδες που απαιτούνται την αντίστοιχη περίοδο.
Παράλληλα, στις σελίδες της έκδοσης παρατίθενται συνοπτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από τις πρόσφατες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων και φυλλαδίων κλπ) αλλά και στοιχεία από τις εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης των Μνημειακών Ελαιοδέντρων της Κρήτης.


Η έκδοση που έγινε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και στάλθηκε στην Περιφέρεια, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δήμους, τους συνεργαζόμενους Συνεταιρισμούς και άλλους συνεργάτες του ΣΕΔΗΚ και ελπίζεται να φανεί χρήσιμη.

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης ειναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μονό μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)