Σταθερότητα στην  Ισπανία  και Ελλάδα.

 

Γράφει ο Ν.Μιχελάκης*

Η καθοδική πορεία των τιμών παραγωγού που άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο, φαίνεται ότι αρχίζει να ανακόπτεται και να παρουσιάζει κάποια αμυδρά σημάδια ανάκαμψης. Αυτό προκύπτει απο την σύγκριση των τιμών που αναφέρονται στα Δελτία Τιμών του ΣΕΔΗΚ της 5 και 12 Ιουνίου (www.sedik.gr)


times 120618Αξιοσημείωτο όμως παραμένει το γεγονός ότι και πάλι, η διάφορα τιμών στην Ελλάδα, σε σχέση όχι μόνο με την Ιταλία, αλλά και με στην Ισπανία είναι αρκετά μεγάλη και δυσεξήγητη! Οι μέγιστες τιμές στην Ισπανία εξακολουθούν να κυμαίνονται (Πιν.1) στα 3,70€/κ , στην Ελλάδα και Κρήτη, μόλις καταφέρνουν να φθάνουν στα 2,70-2,80€.


Έτσι, οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες κατά 1,5€ περίπου σε σχέση με την Ιταλία και κατά 1€ σε σχέση με την Ισπανία! Άρα το θέμα είναι σοβαρό και αφόρα την οργάνωση της αγοράς στην Ελλάδα. Γιαυτό κάποτε θα πρεπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμόδιους, αν υπάρχουν, αλλά και πολιτικούς!

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης ειναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μονό μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)