Δωρεάν Συμμετοχή - Μέχρι 2-3-18 η αποστολή δειγμάτων

 

Σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Λισσαβόνα προκηρύχθηκε η διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, στην πόλη Beja της Πορτογαλίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 35ης Αγροτικής Έκθεσης OVIBEJA (27/4-1/5 2018). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους φορείς ACOS (Αγρότες του Νότου) και Οίκος Ελαιολάδου (Ένωση Ελαιοπαραγωγών Πορτογαλίας), με την υποστήριξη του Πορτογαλικού Υπουργείου Γεωργίας, Δασοκομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και διεξάγεται ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από πιστοποιημένους από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου γευσιγνώστες ελαιολάδου, προερχόμενους από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Χιλή, την Τυνησία, κ.α..


lisboaΚατά την περυσινή διοργάνωση συμμετείχαν στον διαγωνισμό 140 δείγματα ελαιολάδου από όλον τον κόσμο, τα οποία διαγωνίστηκαν σε 4 κατηγορίες: αγουρέλαιο φρουτώδες υψηλής έντασης, αγουρέλαιο φρουτώδες μεσαίας έντασης, αγουρέλαιο φρουτώδες χαμηλής έντασης και ώριμο φρουτώδες ελαιόλαδο.


Αποστέλλεται, σε ηλεκτρονική μορφή, ο Κανονισμός του Διαγωνισμού, όπου περιγράφονται οι προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής. Όπως θα παρατηρήσετε, η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και η προθεσμία αποστολής δειγμάτων λήγει στις 2 Μαρτίου 2017. Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν (στην αγγλική γλώσσα) για διευκρινήσεις συμμετοχής με την κυρία Mariana Matos, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την παράκληση όπως κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο Γραφείο μας.


Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στον ανωτέρω διαγωνισμό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου καθώς δεν είναι ευρέως γνωστό στην πορτογαλική αγορά. Το 2012, το ελαιόλαδο της εταιρείας Κύκλωπας ΑΕ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία φρουτώδους αγουρέλαιου μεσαίας έντασης. Από πλευράς μας ενθαρρύνουμε τις ελληνικές εταιρείες να συμμετέχουν σε εν λόγω διαγωνισμό, ειδικά δεδομένου του μηδενικού κόστους συμμετοχής.


Τους πλήρεις όρους συμμετοχής μπορείτε να τους διαβάσετε πατώντας εδώ