Στα 4,3 € ανα κιλό +ΦΠΑ η τιμή της 1ης Δημοπρασίας

 

 Με μεγάλη διάθεση και εξαιρετική δυναμική άρχισε τα πρώτα βήματα της πορείας του ο νεοσύστατος, μόλις 7 μηνών, Αγροτικός Συν/σμός «Ελαιοπαραγωγών και Κτηνοτρόφων Θερμησίας»,  με την διακριτική ονομασία "Θερμασία Δήμητρα" στο Κρανίδι Ερμιονίδας της Πελοποννήσου. Ο Συν/σμος, ηδη απο τις πρώτες Οκτωβρίου άρχισε την συγκομιδή ελαιοκάρπου με στόχο την παραγωγή αγουρελαίου και προχώρησε άμεσα στην πρώτη δημοπρασία με την οποία πέτυχε μιά  αρκετά καλή τιμή.
ladi1  Στην πρώτη αυτή δημοπρασία που εγινε την 15/10/2017 προσφερθηκε προς  διάθεση ποσότητα 5 τονων αγουρέλαιου παραγωγής Οκτωβρίου 2017, και η τιμή  εκλεισε στα 4,30 €/κιλό +ΦΠΑ .


Το ελαιόλαδο που προσφέρθηκε  ηταν οξύτητας 0,35%, απαλλαγμένο από φθαλικούς εστέρες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και η τιμή που επιτεύχθηκε ειναι  η  αμέσως υψηλότερη καταγραφείσα,  μετά από αυτή των 4,60 ευρώ, που πέτυχε στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Α.Σ. Αγίων Αποστόλων Λακωνίας.


  Οπωσδηποτε το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Αργολικού Συνεταιρισμού εξέφρασε με ανακοίνωσή του την «πλήρη ικανοποίησή του» για την εξέλιξη της διαδικασίας, δεδομένου ότι ως νεοφώτιστο ΔΣ που μετράει μόλις επτά μηνών ζωή,  ειχε οπωσδηποτε μια εύλογη  αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος.

 


thermasia1    Όπως δηλωσε ο Πρόεδρος του Συν/σμου κ. Κωνσταντίνος Χ. Μέλλος,  στόχος του Συνεταιρισμού είναι να υιοθετήσει διαδικασίες διαφάνειας σε όλες τις πράξεις του, πράγμα που και κατά την δικη μας αποψη είναι και το πιο κρίσιμο  σημείο για την επιτυχία του Συνεταιρισμου


 Οπως υπογραμμισε ο Πρόεδρος  «επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο, αμέσως από την επομένη ημέρα ξεκινά η συγκέντρωση φρέσκου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με αριστα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, σε σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα, το οποίο θα δημοπρατηθεί περί τα τέλη του Οκτωβρίου»


   Εμεις ευχόμαστε στον Συν/σμό καλή επιτυχία στην προσπάθειά του και τον προτρεπουμε να εχει παντοτε υποψη του ότι, εκτος από τις τιμές και ποιότητες,  βασικό στοιχείο της επιτυχίας του Συν/σμου είναι η διαφάνεια στην διάθεση του προιόντος.

    Και προς την κατεύθυνση αυτή,  ο ΣΕΔΗΚ προκειμενου να διυεκολυνει τις δημοπρασίες, δημοσιευει  απο περυσι δωρεαν και τις προκηρυξεις τους,  αλλα και τις τιμές που προσφέρονται στους παραγωγούς από Συν/σμους η από ιδιώτες με αναρτηση τους στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ που εκδιδει καθε Τριτη η Τεταρτη σε εβδομαδιαία βάση, στην ιστοσελίδα του www.sedik.gr.  (τηλ.28210 50800 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.