Αναμένεται η απόδειξη των εξαγγελιών τους.

 

Γράφει ο Ν. Μιχελάκης*
Η «μάχη των επιγόνων» για απόκτηση της κληρονομιάς που άφησε στο πέρασμα της η πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεχίζεται όχι πλέον στα χαρακώματα αλλά στο πεδίο της «μάχης». Με την εκλογή των νέων ΔΣ των δυο νέων φορέων που διεκδικούν την συνέχιση του ρόλου της, κάθε ένας με τις δικές του θεωρητικές και ουσιαστικές εξαγγελίες.


pasegesΗ ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος, Αγροτικών Συνεταιρικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας) που περιλαμβάνει 81 Συν/κες Οργανώσεις και την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τις εκλογές που διενέργησε στις 29 Μαρτίου ανάδειξε ΔΣ με Πρόεδρο τον πρωην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό και 25 Μελή στο ΔΣ μεταξύ των όποιων από την Κρητη είναι τρεις: Ο Χαροκόπος Νικήστρατος (Α.Σ. Ρεθύμνου), ο Στρατάκης Ανδρέας (ΑΕΣ Ένωση Ηρακλείου) και ο Δασκαλάκης Νίκος (ΕΑΣ Ιεράπετρας)

Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ στην οποια τελικά συμμετείχαν 126 Συν/σμοι μεταξύ των όποιων από την Κρητη είναι οι: Α.Σ. Β΄ Ιεράπετρας «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» , η Σταφιδική Ένωση Χανίων και ο Α.Σ. Μυλοποτάμου και ίσως και άλλοι που δεν γνωρίζουμε, μετά τις εκλογες που διενέργησε στις 26.5.17 ανέδειξε νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβουλίου. Πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο Πρόεδρος του Συν/σμου Καλαβρύτων Παύλος Σταλιάς συνεταιριστής νέας γενιάς αλλά με μεγάλη εμπειρία στα Συνεταιριστικά όποιος συγκέντρωσε συνολικά 100 ψήφους από τους 126 ψηφίσαντες. Σύντομα το νέο ΔΣ θα κληθεί να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο ο όποιος ενδέχεται να είναι ο Π. Σατολιάς.


Με τις εκλογες αυτές ολοκληρώνεται η μάχη της προετοιμασίας για την κατάληψη της κορυφής και αναμένεται κάθε νέος φορέας να αποδείξει πλέον στην πράξη ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του.

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)