Συμβουλές από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

 

   Κρούσματα απάτης σε βάρος κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων ελαιολάδου, καταγράφει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ενημερώνει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν συναλλάσσονται με νέους πελάτες.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Επιμελητήριο τα κρούσματα αυτά πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


ebeh logoΜέχρι στιγμής, έχουν γίνει γνωστές απάτες, εκ των οποίων μία αφορά επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές παραγγελίες για μικρή ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου εκ μέρους κάποιου υποκρινόμενου δικηγόρου με παραλήπτη μεταφορικό πρακτορείο στην Αθήνα. Ακόμη σημειώνει πως, κρούσματα απάτης έχουν παρατηρηθεί και στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες.


Το Επιμελητήριο Ηρακλείου εφιστά την προσοχή και προτείνει στους επιχειρηματίες - μέλη του να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε παραγγελίες που δίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από εταιρίες με τις οποίες δεν έχουν προηγούμενη συνεργασία.


Παράλληλα, το Επιμελητήριο τονίζει ότι, η ύπαρξη μιας εταιρίας θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με έγκυρο αριθμό VIES (σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον ΦΠΑ) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html


Για συναλλαγές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τον έλεγχο μπορεί να διεξάγει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέσω των ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών. Τέλος αναφέρει πως για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη: κα Εβελίνα Μπάκιντα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 2810 - 247021.