Μετα την Γαλία πληθαίνουν τα κρούσματα  απατης και  στη  Γερμανία

 

    Μετα την Γαλλία κρούσματα  εξαπάτησης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων επισημαίνονται και στην Γερμανία. Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Γερμανία,  οι Ελληνικές  εξαγωγικές επιχειρήσεις πρεπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές κατά τις συναλλαγές τους με Γερμανικές επιχειρήσεις ή και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες φέρονται να διαθέτουν υποκατάστημα/αποθήκες στη Γερμανία.

 

  BerlinΣημειώνεται ότι, επανειλημμένα εχει  παρατηρηθεί  οι Γερμανικές ή και διεθνείς εταιρείες που διαπραττουν εξαπατησεις, συνήθως   παρέχουν ως στοιχεία επικοινωνίας ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κινητά τηλέφωνα, ανύπαρκτες διευθύνσεις εγκαταστάσεων, αποθηκών κλπ..

    Ετσι    μέσω ηλεκτρονικής μόνον αλληλογραφίας,  αποπειρώνται να εξαποατησουν Ελληνικές εταιρειες  προσφέροντας δήθεν δελεαστικές τιμές  και αποσπώντας σημαντικές προκαταβολές.

 

 Με το εγγραφο της η Ελληνικη Πρεσβεια της Γερμανίας επισημαίνει τα σημεία τα οποία πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι  Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις  οπως:

-Η εξακριβωση του επιχειρηματικου προφιλ της εταιρειας εισγωγής

-Η επιδιωξη τηλεφωνικής επαφής με το τηλ. κεντρο της εποιχειρησης ο αριθμος του οποιου πρεπει να διασταυρωνεται απο ανεξαρτητη πηγη και οχι απο τα στοιχεία που αναγραφονται στα ηλεκρονικα μηνυματα.

- Αναζητηση Αριθμου εγγραφης στο Ομοσπονδιακο Μητρωο Επιχειρησεων  και Αριθμου Φορολογικου Μητρωου.

 

 

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης  της Ελληνικης Πρεσνιας στην Γερμανια έχει ως εξής:

 apati de 1

apati de 2