Μεγάλο πλήγμα σε βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

 

 ΑΠΟΨΗ ΝΟΤΟΥ 28-03-17
Το κτίριο που στεγάζει το Τυποποιητήριο Ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς, ένας χώρος με πανάκριβα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, στην περιοχή των Καπαριανών Μοιρών, δέχτηκε «επίσκεψη» από διαρρήκτες, με τον ακριβή αριθμό των αντικειμένων που «απαλλοτρίωσαν» να παραμένει ακόμα άγνωστος.
messaraunion3Σύμφωνα με δημοσιογερφικές πληροφορίες της Εφημερίδας Άποψης του Νότου, οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν από το πλάι του κτιρίου, λυγίζοντας τα σίδερα που υπήρχαν στο σημείο για να μπουν στη συνέχεια με την άνεση τους στο χώρο του Τυποποιητηρίου, κλέβοντας αντλίες, φίλτρα, κλάρκ, κ.α. Το σχετικά ερημικό, τις βραδινές ώρες, σημείο φαίνεται να διευκόλυνε τους δράστες τόσο στο να εισβάλλουν στο κτίριο, όσο και στο να μεταφέρουν τα κλοπιμαία τους σε όχημα που προφανώς τους περίμενε απέξω για να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Μεγαλο πλήγμα


Η επέλαση διαρρηκτών στις εγκαταστάσεις του αποτελεί ασφαλώς πλήγμα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμός Μεσαράς που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1938 και αποτελεί μετεξέλιξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς σε διάφορους τομείς αγροτικών προϊόντων και παροχής υπηρεσιών σε αγρότες με κύρια δραστηριότητα την συλλογή και τυποποίηση ελαιολάδου. Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων που θα βάλει φρένο στην αποθράσυνση των κλεφτών που καθώς δρουν παντελώς ατιμώρητοι δεν γνωρίζουν πλέον όρια.