Κοντά στα 4€ και η δημοπρασία του Α.Σ. Σκοπής

 

Γράφει ο Ν. Μιχελάκης* 

Η υψηλή πτήση των τιμών του έξτρα παρθένου ελαιολάδου φαίνεται να συνεχίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία κυρίως όμως για τα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας τα οποια φαίνεται ότι αρχίζουν να γίνονται περιζήτητα.


times23 03 2017Στην Ιταλία οι μέγιστες τιμές του έξτρα, που συνεχίζουν να είναι υψηλότερες όπως πάντα από τις αλλες χώρες, εφθασαν στα 6,20 €/κ τις δυο τελευταιες εβδομάδες (Πιν.3). Ακολουθούν οι τιμές στην Ισπανία, όπου οι μέγιστη τιμή έφτασε στα 4,60€/κ και ακολουθούν οι τιμές στην Ελλάδα οι οποίες στην Κρήτη έφτασαν μέχρι 3,97€/κ στην δημοπρασία του ΑΣ Σκοπής και στα 3,90€/κ στο ελαιοτριβείο ΑΕΡΑΚΗ στην Σητεία για ελαιόλαδο οξύτητας 0,3% .


Αναλυτικά οι τιμές σε διάφορα Συν/κα και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία της χώρας φαίνονται στο Δελτίο Τιμών ΣΕΔΗΚ της 14-3-17 ( www.sedik.gr)

 

*Ο  Νίκος Μιχελάκης είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)