Στα σχολεία αλλά και στα ξενοδοχεία της Κρήτης


Τα αξιόλογα αποτελέσματα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν κατά την περασμένη περίοδο σε συνεργασία με Σχολεία και Εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του προγράμματος «Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την Ελιά και το Ελαιόλαδο» που άρχισε πριν μερικά χρόνια και εντατικοποιήθηκε ιδιαίτερα πέρυσι, ενθαρρύνουν την συνέχιση του και στα επόμενα χρόνια κατά τρόπο συστηματικότερο και αποτελεσματικότερο στα Σχολεία αλλά και στα Ξενοδοχεία.


theatrika oldΑυτό αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΔΗΚ κατά την οποία υπογραμμίστηκε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί η πρόσφατη έκδοση του ΣΕΔΗΚ "Θεατρικά έργα για την Ελιά και το Λάδι" αλλά και οι προηγούμενες εκδόσεις «Παιχνίδια με την Ελιά» που απευθύνεται σε παΐδια Νηπιαγωγείου και Α Δημοτικού αλλά και η έκδοση «Στους δρόμους της Ελιάς» η οποία απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερα.


Οι εκδόσεις αυτές θα τεθούν στην διάθεση ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών παράλληλα με ενδεχόμενη συνεργασία και υποστήριξη του ΣΕΔΗΚ, όπου απαιτείται, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων, κατασκευών, διαγωνισμών εκθέσεων, ζωγραφικής κ.α. στα σχολεία.


Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχιση της προσέγγισης των παιδιών ξένων επισκεπτών (τουριστών) της Κρήτης, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα Ξενοδοχεία. Η δράση αυτή που άρχισε απο πέρυσι με την διάθεση των Βιβλίων που προαναφέρθηκαν στα Αγγλικά μέσα απο 55 Ξενοδοχεία της Κρήτης, πρεπει να συνεχιστεί και την ερχόμενη περίοδο συστηματικότερα με την διάθεση βιβλίων αλλά και την οργάνωση και άλλων δράσεων.