Μετά την επιτυχία που σημείωσε η Βράβευση Ελαιοτριβείων για στην "εφαρμογή ορθών πρακτικών στην έκθλιψη και διάθεση" αλλά και η Βράβευση ξενοδοχείων για την συνδρομή τους στην ανάδειξη και προώθηση του Ελαιόλαδου κατά τον περασμένο χρόνο, το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ αποφάσισε όπως οι δράσεις αυτές συνεχιστούν και κατά το 2017 και αν είναι δυνατόν να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων που σχετίζονται με όλη την διαδικασία απο την παραγωγή μέχρι την διάθεση του ελαιολάδου οπως οι Ταβερνες, Εστιατορια  και  γενικα Επιχειρησεις εστίασης.


vraveia2016Οπως υπογραμμίστηκε, οι επιχειρήσεις που πρωτοπορούν και εφαρμόζουν ορθές πρακτικές πρεπει να επιβραβεύονται και να προβάλλονται ώστε να αποτελούν παράδειγμα και για τις άλλες.


Στην προσπάθεια αυτή αποφασίστηκε όπως η έκδοση του ΣΕΔΗΚ "Ορθές Πρακτικές στην Παραγωγή, Έκθλιψη, Τυποποίηση και Διάθεση" διατεθεί δωρεάν σε ενδιαφερομένους παραγωγούς, ελαιοτριβεία και τυποποιητήτρια ώστε να αποτελέσει μια βάση των πρακτικών που πρεπει να ακολουθούνται, μαζί βεβαία και με τις άλλες καινοτόμες πρακτικές που μπορεί οι ίδιες οι επιχειρησεις να εφαρμόσουν.


Ο Πρόεδρος εξουσιοδοτήθηκε όπως προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες για την ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερόμενων αλλά και την συγκρότηση Επιτροπών αξιολόγησης απο επιστήμονες αποδεδειγμένης εμπειρίας σχετικά με τα θέματα που θα προτείνονται απο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορεις κατά προτίμηση της Κρήτης.