Αναγκαία η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού από τον ΕΛΓΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, 18-01-2017

Πολύ δύσκολη έως αδύνατη θεωρείται η καταγραφή του συνολικού μεγέθους της ζημιάς στις καλλιέργειες από τον πρόσφατο χιονιά καθώς ο ΕΛΓΑ δεν διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό. Μέχρι στιγμής γίνονται δηλώσεις από τη μεριά των παραγωγών των Χανίων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να αναφέρουν το μέγεθος της ζημιάς.

Ωστόσο για την επιτόπια καταγραφή των ζημιών στα αγροτεμάχια απαιτείται επιπλέον προσωπικό, γεωπόνοι και κτηνοτρόφοι, που σε αυτές τις περιπτώσεις προσλαμβάνονται πάντα με έκτακτες συμβάσεις. Αρκεί αυτές οι προσλήψεις όπως ανέφεραν στα «Χ.Ν.» πηγές από τον ΕΛΓΑ, να μην καθυστερήσουν περαιτέρω καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς στην παραγωγή αλλά και στα νεκρά ζώα.

Αυτή τη στιγμή στα τοπικά παραρτήματα του ΕΛΓΑ το προσωπικό μετά βίας καλύπτει τις διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίες. Για έκτακτες και μεγάλες ανάγκες όπως αυτές από την πρόσφατη χιονιά απαιτείται επιπλέον προσωπικό σε γεωπόνους και κτηνιάτρους. Η κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι ενημερωμένη σχετικά με το πρόβλημα από τα κατά τόπους γραφεία της, ενώ σχετικό έγγραφο κατέθεσαν και οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την άμεση καταγραφή ζημιών και την πρόσληψη του αναγκαίου έκτακτου προσωπικού για τους επιτόπιους ελέγχους.