Το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ μετά την επιτυχία την οποία σημείωσαν οι Βραβεύσεις Ελαιοτριβείων στις Ορθές Πρακτικές Έκθλιψης και Διάθεσης ελαιολάδου περιόδου 2015/16 και προκειμένου να προωθήσει την συνεχή βελτίωση της ποιότητας αλλά και την διάδοση ορθών και διαφανών πρακτικών διάθεσης, αποφάσισε την επανάληψη των Βραβεύσεων αυτών και για την ελαιοκομική περίοδο 2016/17 και σας προσκαλεί, εάν το θεωρείτε σκόπιμο, να υποβάλλετε σχετική υποψηφιότητα.


vraveia2016Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση των ορθών Πρακτικών έκθλιψης θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που εφαρμόζουν πρακτικές που συμβάλουν στην επίτευξη υψηλής ποιότητας κατά την παραλαβή και αποθήκευση του ελαιοκάρπου και κατά την εξαγωγή και αποθήκευση του ελαιολάδου.


Στην περίπτωση των ορθών πρακτικών διάθεσης θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που ακολουθούν διαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ελαιολάδου ως τυποποιημένου και ως χύμα.


Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους και η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδικες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ και θα λάβουν ευρεία δημοσιότητα


Ο ΣΕΔΗΚ έχει εκδώσει σχετικό Φυλλάδιο (12 σελίδων) στο οποίο περιλαμβάνονται με σχετικές φωτο, οι Ορθές Πρακτικές στην Έκθλιψη και Διάθεση του ελαιολάδου καθώς και η διαδικασία Βραβεύσεων και οι Βραβευθέντες της περιόδου 2015/16. Το Φυλλάδιο αυτό, που έχει συγγραφεί από επιστήμονες με πλούσια ερευνητική δράση και πολυετή εμπειρία στα θέματα


Ελαιοτριβείων, παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους εφόσον το ζητήσουν τηλεφωνικά (28210 50800) η με e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις βραβεύσεις αυτές, πρεπει να συμπληρώσουν ειδικά ΔΕΛΤΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ (εάν είναι δυνατόν με χρήση υπολογιστή) και να τα αποστείλουν μαζί με σχετική τεκμηρίωση όπως Πρακτικά, Αποφάσεις, Φωτογραφίες κλπ στον ΣΕΔΗΚ είτε ηλεκτρονικά σε μορφή pdf στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , είτε ταχυδρομικά με απόδειξη στην Δ/νση του ΣΕΔΗΚ Τζανακακη και Ερωτοκρίτου 1, Χανιά.


Σχέδια των ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ αποστέλλονται με e-mail σε όσους ενδιαφερομένους τα ζητήσουν με μήνυμα τους στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η στο τηλέφωνο 28210 50800.


Οι όροι με τους οποίους θα γίνουν οι Βραβεύσεις, τους οποίους οι υποψήφιοι πρέπει να αποδέχονται, αναφέρονται σε ιδιαίτερο φύλλο που ακολουθεί στην συνέχεια


ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ 2016/17


1. Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή , Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά (Εικ.1) και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος και θα απονεμηθούν σε τελετή που θα λάβει χώρα στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης του ΣΕΔΗΚ η οποία θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα.


2. Η αξιολόγηση των υποψη-φιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή από εκπροσώπους Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων και Επιστημονικών Φορέων, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Δελτίων υποψηφιότητας.


3. Αιτήσεις γενικόλογες χωρίς επαρκή τεκμηρίωση δεν θα ληφθούν υπόψη.


4.Οι αιτήσεις από Συν/σμούς πρεπει να υπογράφονται από όλα τα Μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου και από τον Διαχειριστή του Συν/σμού.


5.Οι αιτήσεις από ιδιωτικά ελαιοτριβεία πρέπει να υπογράφονται από τον νόμιμο υπεύθυνο του Ελαιοτριβείου και από 10 Παραγωγούς που παρήγαγαν ο καθένας πάνω από 2 τόνους ελαιολάδου στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο το 2016/17 με βάση αποδεικτικά στοιχεία (Δελτία έκθλιψης) του ελαιοτριβείου.


6.Οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών είναι: Για την Έκθλιψη η 25 Απρίλιου 2017 και για την Διάθεση η 10 Οκτωβρίου 2017


7.Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους.


8.Ενστασεις για τα αποτελέσματα των βραβεύσεων δεν γίνονται αποδεκτές.


9.Οι ακριβείς ημερομηνίες απονομής θα ανακοινωθούν μετά την λήψη των υποψηφιοτήτων.


10. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με συμπλήρωση ειδικού υποδείγματος, σχέδιο του όποιου τίθεται στην διάθεση εκείνων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η τηλεφωνώντας στο 28210 50800.