Για να σταματήσουν οι αγρότες να πληρώνουν κάθε χρόνο χαράτσια

 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, 23-10-16

Εδώ και πολλά χρόνια, πολύ μελάνι έχει ξοδευτεί (και δικαίως) για τις χρεώσεις που υπάρχουν στους αγρότες σχετικά με τη σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ-που ειδικά τα προηγούμενα χρόνια ήταν πράγματι υπερβολικές και υπέρογκες-με αποκορύφωμα τις τελευταίες δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε κ. Φίλ Χόγκαν, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πληρώνουν κάθε χρόνο οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.


osdeΣήμερα εμείς θα σας αποκαλύψουμε τον σχεδιασμό που υπάρχει στο ΥΠΑΑΤ, ώστε, όπως πολλές φορές ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου έχει αναφέρει ότι το ΟΣΔΕ θα επιστρέψει στο σπίτι του, να σταματήσουν να πληρώνουν κάθε χρόνο οι αγρότες για τη συγκεκριμένη διαδικασία του ΟΣΔΕ.


Είναι μία εξέλιξη η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στο όλο σύστημα και θα δημιουργήσει μεγάλους σοβαρούς κλυδωνισμούς στο σημερινό σύστημα.


Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, και τις οποίες αποκαλύπτουμε σήμερα αποκλειστικά, το ΥΠΑΑΤ σχεδιάζει να βάλει στο «παιχνίδι», τους δημόσιους φορείς και την Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα να μπορούν να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ:


• όλα τα ΚΕΠ
• οι ΔΑΟΚ
• οι γεωπόνοι των δήμων
• ενδεχομένως και ο ΕΛΓΟ.


Πιο αναλυτικά τώρα, μέσα στο σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ είναι σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας, πέραν του υπάρχοντος προσωπικού, να ενισχυθεί αυτό το προσωπικό και με άλλο στελεχικό προσωπικό, που μπορεί να επιτευχθεί, μέσω της ενεργοποίησης σχετικού προγράμματος που υπάρχει στο νέο ΠΑΑ για τους γεωργικούς συμβούλους.


Επίσης στις ΔΑΟΚ, ειδικά τώρα που από απεγκλωβίζονται από τα μεγάλα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και σε αντικατάσταση αυτής της ενασχόλησης, θα επιφορτιστούν με τις νέες αρμοδιότητες των δηλώσεων ΟΣΔΕ.


Οι γεωπόνοι των δήμων θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο, ενισχύοντας και αυτοί με τη σειρά τους την παρουσία τους στην όλη διαδικασία, ενώ τέλος μπορεί να ενεργοποιηθεί ότι προσωπικό υπάρχει και στα κατά τόπους γραφεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα.


Ο παραπάνω σχεδιασμός, όπως προαναφέραμε θα επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς αλλά το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, θα είναι οι αγρότες να σταματήσουν επιτέλους να πληρώνουν κάθε χρόνο χαράτσια για τη σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ.