Μέχρι 15 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

 

Γράφει ο Ν. Μιχελάκης*

Λήγει στις 15 Οκτώβριου 2016 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Βραβεύσεις που καθιερώνει ο ΣΕΔΗΚ για τα Ελαιοτριβεία που εφαρμόζουν ορθές παράκτιες έκθλιψης και διαθεσης ελαιολαδου περιόδου 2015/16.


elaiotriveiaΟι Βραβεύσεις αυτές, όπως επισημαίνεται την επιστολή αρ.30/25-05-2016 που έστειλε ο ΣΕΔΗΚ απο τον περασμένο Μάιο στα Ελαιοτριβεία και κοινοποίησε στην Περιφέρεια, Αντιπεριφέρειες , Δήμους και Επιχειρησεις Εμπορίας καθιερώνονται προκειμένου να προωθηθεί η βελτίωση της ποιότητας αλλά και η διάδοση ορθών και διαφανών πρακτικών διάθεσης στο επίπεδο της Κρήτης.


Τα Βραβεία θα είναι τριών κατηγοριών: Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά και θα είναι καλαίσθητα έντυπα σε πάπυρο που θα συνοδεύονται και από ειδικά μετάλλια.


Στην περίπτωση των βελτιωμένων μεθόδων έκθλιψης, θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που εφαρμόζουν πρακτικές που συμβάλουν στην επίτευξη υψηλής ποιότητας κατά την παραλαβή και αποθήκευση του ελαιοκάρπου και κατά την εξαγωγή και αποθήκευση του ελαιολαδου, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο συνημμένο Δελτίο υποψηφιότητας.


Στην περίπτωση των ορθών και διαφανών πρακτικών διάθεσης θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που ακολουθούν διαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ελαιολάδου όπως είναι ή από κοινού πώληση με διαγωνισμούς (ή δημοπρασίες) διαφόρων τύπων κ.α. Οσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις βραβεύσεις αυτές, πρεπει να συμπληρώσουν τα σχετικά Δελτία υποψηφιοτήτων τα οποια μπορούν να ζητήσουν από τον ΣΕΔΗΚ (τηλ. 28210-50800 η Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) η να βρουν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr, και να τα αποστείλουν μαζί με σχετική τεκμηρίωση όπως Πρακτικά, Αποφάσεις, Φωτογραφίες κλπ στον ΣΕΔΗΚ είτε ηλεκτρονικά σε μορφή pdf , στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , είτε ταχυδρομικά με απόδειξη στην Δ/νση του ΣΕΔΗΚ Τζανακακη και Ερωτοκρίτου 1 Χανιά.


Προτάσεις γενικόλογες χωρίς επαρκή τεκμηρίωση δεν θα ληφθούν υπόψη.


Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους.
. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Δελτίων υποψηφιότητας. Ενστάσεις δεν γίνονται αποδεκτές.

Η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε Γενικές Συνελεύσεις ή άλλες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ και θα λάβουν ευρεία δημοσιότητα.

Οι ακριβείς ημερομηνίες απονομής θα ανακοινωθούν μετά την λήψη των υποψηφιοτήτων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 

Με  έγγραφο του ΣΕΔΗΚ, που στάλθηκε στα Ελαιοτριβεία, δίδονται οδηγίες όσο αφορά την συμπλήρωση των Δελτίων υποψηφιοτήτας  που πρεπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μεχρι 15 Οκτωβριου. Τα Δελτια αυτα, οπως  ανασυντάχτηκαν  μετα την παράταση της προθεσμίας  ώστε να είναι σαφέστερα,  μπορούν  να τα βρούν  οι ενδιαφερόμενοι κάνοντας κλικ  στους παρακάτω συνδέσμους

 ,


Διευκρινίζεται ότι όσοι έστειλαν ήδη Δελτία υποψηφιότητας μπορούν να τα ξαναστείλουν με βάση τα νέα  Δελτία

  Το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΣΕΔΗΚ αρ.30/25-05-2016 που απευθύνεται στα Συν/κα και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία και τις Επιχειρησεις Εμπορίας Ελαιολαδου και κοινοποιείται στην Περιφέρεια, Αντιπεριφερειες και τους Δήμους Μέλη του ΣΕΔΗΚ μπορείτε να το διαβάσετε κανοντας κλικ  εδώ

  

*Ο  Νίκος Μιχελάκης ειναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα κείμενα των άρθρων του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μονό μετά απο άδεια του ίδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)