Μέχρι 25 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις ενδιαφέροντος

 

Μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία δωρεάν προσφοράς βιβλίων για την Ελιά και το Λάδι στα παιδιά των Τουριστών μέσω των Ξενοδοχείων ο ΣΕΔΗΚ αποφάσισε όπως διευρύνει τον κύκλο των δράσεων προβολής ελαιολάδου σε αυτά, με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.


Στα πλαίσια αυτά καθιέρωσε ετήσιες βραβεύσεις των Ξενοδοχειακών μονάδων που θα παρουσιάσουν αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις ανάδειξης και προβολής του ελαιολάδου αρχίζοντας από την τρέχουσα τουριστική περίοδο.


hotelΟι δράσεις αυτές, που παρόμοιες τους βραβεύονται και στην Ισπανία (βλέπε δημοσίευμα www.sedik.gr 20-7-16) αναμένεται ότι θα έχουν σημαντική απήχηση όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί..


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ αλλά και με e-mail που σταλθήκαν σε Ξενοδοχειακές μονάδες, ο ΣΕΔΗΚ αποφάσισε να καθιερώσει ετήσια Βραβεία για τις Ξενοδοχειακές Μονάδες της Κρήτης που θα αναπτύξουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια η περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:


1.Προσφορα ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD για παιδιά η και ενήλικες)
2. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου
3. Χρήση επώνυμου ελαιολάδου στα πρωινά, σαλάτες, γεύματα η δείπνα του Ξενοδοχείου
4.Επίδειξη επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες η περιστρεφόμενες
5. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσίας, ομιλίες, θεατρικά κλπ)
6. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην προβολής και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου


Οι βραβεύσεις αυτές θα αρχίσουν από την τρέχουσα Τουριστική περίοδο θα περιλαμβάνουν Βραβεία τριών κατηγοριών : Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά που θα είναι καλαίσθητα έντυπα σε πάπυρο και θα συνοδεύονται από ειδικά Μετάλλια.


Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους. Η απονομή των Βραβείων θα γίνει δημόσια σε Γενικές Συνελεύσεις, Ημερίδες, Συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ και θα λαμβάνει ευρεία δημοσιότητα.


Τα Ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν σχετικές δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι την 20 Σεπτεμβρίου στον ΣΕΔΗΚ στην συνέχεια θα λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες για την σύνταξη των φακέλων υποψηφιότητας, τις ακριβείς προθεσμίες υποβολής τους και τις ημερομηνίες απονομής των Βραβείων.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Εκδήλωσης ενδιαφέροντος


Μετά τα παραπάνω ο ΣΕΔΗΚ προσκαλεί τα Ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται για τις βραβεύσεις να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας σχετική έγγραφη η και προφορική δήλωση στην οποία θα αναφέρετε βασικά αν βρίσκετε ενδιαφέρουσες αυτού του είδους τις βραβεύσεις και για ποια η ποιες από τις παραπάνω αναφερόμενες θα τους ενδιέφερε να υποβάλουν υποψηφιότητα βράβευσης της Μονάδος σας. Παράλληλα στην ίδια δήλωση μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους προτάσεις και για άλλες μορφές δραστηριοτήτων σχετικά με την Ελιά και το Ελαιόλαδο που θεωρούν ότι αξίζουν να βραβευτούν.


Οι απαντήσεις μπορούν να σταλούν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η στο τηλέφωνο 28210 50800 (υπόψη κ. Νικ. Μιχελάκη) όσο γίνεται συντομότερα και το αργότερο μέχρι 25 Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί χρόνος για προετοιασία των βραβεύσεων και της τρέχουσας περίοδου.
.