Μία νέα δράση του ΣΕΔΗΚ  για  την συνεργασία τουρισμού - γεωργίας

 

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, 31-08-16

   Ο ΣΕΔΗΚ,  αφου συγχαίρει και ευχαριστεί τις 58 Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πρόσκληση του  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δωρεάν προσφοράς, μέσω των Ξενοδοχείων τους, βιβλίων για την Ελιά και το Λάδι στα παιδιά των Τουριστών, αναγγέλει την νεα πρωτοβουλία του για Βράβευση των Ξενοδοχείων που προβάλλουν την Ελιά και το ελαιόλαδο

stands paidika vivlia
   Οπως αναφέρει  σε έγγραφο που εστειλε προς τις Ξενοδοχειακες Μοναδες της Κρητης ο ΣΕΔΗΚ, με το πρόγραμμα δωρεαν προσφορας βιβλιων για την Ελια και το Λαδι στα παιδια τουριστών μεσα απο τα Ξενοδοχεία, στάλθηκαν ήδη σε 48  Ξενοδοχειακές μονάδες (που αναφέρονται στη συνέχεια) 1500 βιβλία «Παιχνίδια με την Ελιά» στα Αγγλικά και Ελληνικά που προορίζονται για μικρά παιδιά (5-8 ετών) και 950 βιβλία «Στους δρόμους της Ελιάς» που προορίζονται για παιδιά μεγαλύτερα.

  Τα βιβλία αυτα που  προσφέρονται δωρεάν στους τουρίστες που επιθυμούν, με μόνη υποχρέωση την υπογραφή ενός Δελτίου παραλαβής-ερωτηματολογίου, ηδη εξαντληθηκαν σε  αρκετές από τις Ξενοδοχειακές αυτές μονάδες και  ο ΣΕΔΗΚ προχωρησε  στην αποστολη νέων για τη συνέχιση της δραστηριότητας


Μετά την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια και τις προτάσεις αρκετών Ξενοδοχείων ο ΣΕΔΗΚ αποφάσισε όπως διευρύνει τον κύκλο των δράσεων προβολής ελαιολάδου στα Ξενοδοχεία, με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, καθιερώνοντας βραβεύσεις των μονάδων εκείνων που θα δείξουν μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη δραστηριότητα.

   Μετα την δράση αυτη ο ΣΕΔΗΚ, συμφωνα με το εγγραφο του, ,  αποφασισε να διευρυνει τον κυκλο αναλογων δραστηριοτητων και αρχίζοντας από την τρέχουσα Τουριστική περίοδο, αποφασισε  να καθιερώσει ετήσια βραβεία για τις Ξενοδοχειακές Μονάδες που θα αναπτύξουν σε ικανοποιητικό βαθμό  δραστηριότητες σχετικές με την ανάδειξη και προβολή του ελαιολάδου. Μεταξύ των δραστηριοτήτων αυτών αναφέρονται:


1. Προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι (βιβλία, CD, DVD για παιδιά ή και ενήλικες)

 

2. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου

 

3. Χρήση επώνυμου ελαιολάδου στα πρωινά, σαλάτες, γεύματα ή δείπνα του Ξενοδοχείου

 

4. Επίδειξη επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες

 

5. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσίας, ομιλίες, θεατρικά κλπ)

 

6. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.

Τα βραβεία για κάθε κατηγορία θα είναι τρία: Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά που θα είναι καλαίσθητα έντυπα σε πάπυρο που ενδεχόμενα θα συνοδεύονται και από άλλα αναμνηστικά αντικείμενα.

 

stands hotels1Η αξιολόγηση των υποψηφιων  για βραβευση Ξενοδοχείων  θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινίσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει δημόσια σε Γενικές Συνελεύσεις, Ημερίδες, Συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ και θα λαμβάνει ευρεία δημοσιότητα.
Λεπτομερείς πληροφορίες για τη σύνταξη των φακέλων υποψηφιότητας, τις ακριβείς προθεσμίες υποβολής τους και τις ημερομηνίες απονομής των βραβείων θα ανακοινωθούν μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα ακολουθούσουν.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

   Στα πλαίσια αυτά ο ΣΕΔΗΚ  προσκαλεί τα Ξενοδοχεία που ενδιαφερονται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας σχετική έγγραφη ή και προφορική δήλωση στην οποία θα αναφέρουν αν βρίσκουν ενδιαφέρουσες αυτού του είδους τις βραβεύσεις και για ποια ή ποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες θα τις ενδιέφερε να υποβάλουν υποψηφιότητα βράβευσης. Παράλληλα, στην ίδια δήλωση παρακαλει να προσθέσουν και δικές σας προτάσεις και για άλλες μορφές δραστηριοτήτων σχετικά με την Ελιά και το Ελαιόλαδο που θεωρείτε ότι αξίζουν να βραβευτούν.

Οι απαντήσεις  πρεπει να σταλούν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 28210 50800 (υπόψη κ. Νικ. Μιχελάκη) όσο γίνεται συντομότερα και αν είναι δυνατόν μέχρι 20 Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί χρόνος για πραγματοποίηση βραβεύσεων που θα αφορούν και την τρέχουσα περίοδο».

 

Την πλήρη επιστολή του ΣΕΔΗΚ προς τις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης μπορείτε να  διαβάσετε πατώντας εδώ


Ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

προσφοράς  βιβλίων για την Ελιά και το λάδι στα παιδιά τουριστών

 Τα Ξενοδοχεία που συμμετέχουν το πρόγραμμα προσφοράς βιβλίων για την Ελια και το Λάδι στα παιδιά Τουριστων, ο αριθμος των οποιων συνεχως αυξανεται,  μεχρι σημερα ειναι, κατα Περιφρερειακή Ενότητα (ΠΕ) της Κρήτης,  τα εξής: 

Στην Π.Ε. Χανίων: Blue Dome (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Halepa Hotel (ΧΑΝΙΑ), Pegasus Hotel (ΣΤΑΛΟΣ), Oscar Suites & Village (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ), Kydon Hotel (ΧΑΝΙΑ), Aris Hotel (ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ), Metohi Georgila (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Santa Marina Plaza (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ), Cavo Spada (ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ), Proimos Maisonnettes (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ),Evangelos Apts, Pilot Beach Hotel ( Γεωργιούπολη)

Στην Π.Ε. Ρεθύμνου: Ibiscos Garden (ΡΕΘΥΜΝΟ), Achillion Palace (ΡΕΘΥΜΝΟ), Palazzo Greco (ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ), Archipelagos Residence (ΚΟΥΜΠΕΣ), Marilyn Apartments (ΡΕΘΥΜΝΟ), Melitti Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Aristea Hotel (ΜΙΣΙΡΙΑ), Atrium Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Rethumno Village (ΡΕΘΥΜΝΟ), Mythos Suites (ΡΕΘΥΜΝΟ), Creta Star Hotel (ΣΚΑΛΕΤΑ), El Greco White Palace (ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Steris Elegant Beach Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Aquila Rithymna Beach Hotel (ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Ionia Suites (ΡΕΘΥΜΝΟ), Odyssia Beach Hotel (ΜΙΣΙΡΙΑ), Jason Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Minos Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Trefon Hotel (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, Grecotel Caramel Boutique Resort (ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Grecotel Creta Palace (Μισίρια), Minos Mare Beach Resort (Ρέθυμνο), thalasses Villas (ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ)

Στην Π.Ε. Ηρακλείου: Palatial Village (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ), Irida Apts (ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ), Gortyna Hotel (ΓΟΡΤΥΝΑ), Apollonia Beach & Spa (ΓΑΖΙ), Themis Beach Hotel (Κοκκίνη Χάνι), Kalypso Hotel (Μάλια), Thalia Hotel (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ), Arminda Hotel & Spa (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ)

Στην Π.Ε. Λασιθίου: Almyra Hotel & Village (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Fissi Villas (Άγιος Νικόλαος), Coral Boutique Hotel & Apts (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Thalia Hotel (Παλαίκαστρο), Koutsounari Traditional Cottages (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Nakou Village (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Melas Apartments (Άγιος Νικόλαος), Ferma Solaris (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Candia Park Village (Άγιος Νικόλαος)