Προσφέρονται δωρεάν απο τον ΣΕΔΗΚ για τα παιδιά  Τουριστών

 

   Μετά τις  πολυ επιτυχημένες οκτώ ομαδικές εκδηλώσεις για μαθητές Σχολείων της Κρήτης, που διοργάνωσε ο ΣΕΔΗΚ  σε συνεργασία με Δήμους και Σχολεία σε διάφορους Δήμους της Κρήτης, στα πλαισια του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την ελιά και το ελαιόλαδο» , η ολη  προσπαθεια  συνεχίζεται τώρα και  προς  παιδιά ξένων χωρών, που έρχονται εδώ με τους γονείς τους για Τουρισμό.

   Όπως δήλωσε ο stands hotels2Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης κατα την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ στο Ρεθυμνο,   στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου, εκδοθηκαν δυο παιδικα βιβλία για την Ελια και το Λάδι στα Ελληνικά και Αγγλικά.

  Τα βιβλία μετα την προσφορά τους  στους μαθητές της Κρητης μεσα απο τις επιτυχημενες εκδηλωσεις που οργανώθηκαν πρόσφατα σε συνεργασια με Σχολεια σε 8 Δημους της Κρητης,  τωρα κατα την διάρκεια της Τουριστικής περιοδου,  προσφέρονται δωρεάν και στα παιδιά των Τουριστών Ελληνων και ξενων  μέσα από Ξενοδοχεία που συνεργάζονται στο πρόγραμμα.    

Ήδη, οπως είπε,  αρκετά Ξενοδοχεία της Κρήτης,  μεγάλα και μικρά,  μετέχουν στην προσπάθεια αυτή και προσφέρουν δωρεάν στα παιδιά των Τουριστών που επιθυμουν δυο βιβλία για την Ελια και το Ελαιόλαδο. Το ένα από αυτά έχει τίτλο « Παιχνίδια με την Ελιά» και απευθύνεται σε μικρά παιδιά 5-8 ετών, ενώ το άλλο έχει τίτλο « Στους δρόμους της Ελιάς» και απευθύνεται σε παΐδια μεγαλύτερα η και στους ίδιους τους γονείς τους.

Τα βιβλία αυτά προσφέρονται στους Τουρίστες που επιθυμούν για τα παιδιά τους μέσα από κατάλληλα stands που ειναι τοποθετημένα  στην reception η σε άλλους χώρους του Ξενοδοχείου,  δωρεάν  αφου  συμπληρωσουν ενα «Δελτίο παραλαβής-ερωτηματολογίο».  

   Οι λόγοι της συμπλήρωσης του Δελτίου αυτού - επειδή μερικοί ρωτούν για αυτό - είναι τρείς. Πρώτον να πιστοποιηθεί η δωρεάν διάθεση των βιβλίων, δεύτερο να ανιχνευθεί  ο βαθμός της γνώσης και εμπειρίας των τουριστών για το ελαιόλαδο και τρίτον να αποκτηθεί ένας σύνδεσμος μαζί τους για συνέχιση της επαφής τους με την Κρητη, το ελαιόλαδο και το Ξενοδοχείο.

   Στο πρόγραμμα εχουν εγγραφεί  ήδη 55 Ξενοδοχεία της Κρήτης που υπέγραψαν σχετική Συμφωνία συνεργασίας (χωρις οικονομικες υποχρεωσεις) με τον ΣΕΔΗΚ,  και ο αριθμος αυτος  συνεχως αυξανεται με την  συμμετοχή και άλλων.

   Τα Ξενοδοχεία που επιθυμουν να συμμετασχουν στο πρόγραμμα, χωρις καμμιά δική τους οικονομική επιβάρυνση, μπορουν  να απευθύνονται στον ΣΕΔΗΚ ( e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για ενημέρωση,  υπογραφη  σχετικης συμφωνίας συνεργασίας και παραλαβή των stands με τα βιβλία που αποστέλλονται σε αυτά ταχυδρομικά η με άλλο τροπο.

  

     Μερικα απο τα Ξενοδοχεία που μετεχουν στο προγραμμα, τα οποια συνεχως αυξανονται  ειναι:

 

 Στην Π.Ε. Χανίων: Blue Dome (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Halepa Hotel (ΧΑΝΙΑ), Pegasus Hotel (ΣΤΑΛΟΣ), Oscar Suites & Village (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ), Kydon Hotel (ΧΑΝΙΑ), Aris Hotel (ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ), Metohi Georgila (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Santa Marina Plaza (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ), Cavo Spada (ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ), Proimos Maisonnettes (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ),Evangelos Apts, Pilot Beach Hotel ( Γεωργιούπολη)


Στην Π.Ε. Ρεθύμνου: Ibiscos Garden (ΡΕΘΥΜΝΟ), Achillion Palace (ΡΕΘΥΜΝΟ), Palazzo Greco (ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ), Archipelagos Residence (ΚΟΥΜΠΕΣ), Marilyn Apartments (ΡΕΘΥΜΝΟ), Melitti Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Aristea Hotel (ΜΙΣΙΡΙΑ), Atrium Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Rethumno Village (ΡΕΘΥΜΝΟ), Mythos Suites (ΡΕΘΥΜΝΟ), Creta Star Hotel (ΣΚΑΛΕΤΑ), El Greco White Palace (ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Steris Elegant Beach Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Aquila Rithymna Beach Hotel (ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Ionia Suites (ΡΕΘΥΜΝΟ), Odyssia Beach Hotel (ΜΙΣΙΡΙΑ), Jason Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Minos Hotel (ΡΕΘΥΜΝΟ), Trefon Hotel (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, Grecotel Caramel Boutique Resort (ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ), Grecotel Creta Palace (Μισσίρια), Minos Mare Beach Resort (Ρέθυμνο), thalasses Villas (ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ)


Στην Π.Ε. Ηρακλείου: Palatial Village (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ), Irida Apts (ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ), Gortyna Hotel (ΓΟΡΤΥΝΑ), Apollonia Beach & Spa (ΓΑΖΙ), Themis Beach Hotel (Κοκκίνη Χάνι), Kalypso Hotel (Μάλια), Thalia Hotel (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ), Arminda Hotel & Spa (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ)


Στην Π.Ε. Λασιθίου: Almyra Hotel & Village (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Fissi Villas (Αγιος Νικόλαος), Coral Boutique Hotel & Apts (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Thalia Hotel (Παλαίκαστρο), Koutsounari Traditional Cottages (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Nakou Village (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Melas Apartments (Αγιος Νικόλαος), Ferma Solaris (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), Candia Park Village (Αγιος Νικόλαος