Στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 2 έως 5 Ιουνίου.


Με επιτυχία και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και διήρκεσε από 2 έως 5 Ιουνίου 2016.
Στην έκθεση παρουσίαζαν τα προϊόντα τους δεκάδες επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Κρήτης, που κυρίως ήταν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποια οι καταναλωτές μπορούσαν να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς σε εξαιρετικές τιμές.


5ekthesi1Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, χονδρεμπόρους, δίκτυα διανομής, Σούπερ και Μίνι Μάρκετς προκειμένου τα προϊόντα των Κρητικών επιχειρήσεων να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεση πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Χνάρης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη Βουλευτής Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζαν Ανδρέα Γκαραντσίνι , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλων Φιλιππής, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών πολιτιστικών σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης και πολλοί άλλοι επίσημοι και μέλη Κρητικών Σωματείων αλλά και πλήθος επισκεπτών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με γραπτή τους επιστολή ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλλογιάνης, ο Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργίαδης.
5ekthesi2Την έκθεση επίσης επισκέφτηκαν οι πρέσβεις: της Ταϊλάνδης, της Τσεχίας και του Καζακστάν.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν Κρητικοί χοροί από 300 χορευτές, 20 χορευτικά συγκροτήματα, 30 παραδοσιακοί μουσικούς, ενώ παράλληλα οργανωθήκαν και 10 εκδηλώσεις για την γαστρονομία από γνωστούς ΣΕΦ καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων, από βοτανολόγους και διατροφολόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση προβλήθηκε από δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων, που γίνεται με τη συμμετοχή όλων των Πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής, υπάρχει στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.pagritiaekthesi.gr Η έκθεση διοργανώθηκε από τις Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε την Εκδοτική Κρήτης - Νεκτάριος Σερμάκης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.