ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, 25-02-2016

Παρέμβαση για το θέμα της δακοκτονίας έκανε την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.


sinantisi perifereia dakoktΟπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη – με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με θέμα τις πιστώσεις της Δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την περίοδο 2016.


Μετά την συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απέστειλε, εκ νέου, επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει, για μια ακόμα φορά, την ανάγκη αύξησης των τιμών εργολαβίας των δολοματικών ψεκασμών στα 0,035 €/δένδρο , που αποτελεί την μεσοσταθμική τιμή της ΠΕ Χανίων.


«Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ορατός κίνδυνος να επαναληφθεί το φαινόμενο των άγονων διαγωνισμών εύρεσης εργολάβων και κατά το τρέχον έτος, με τις δυσάρεστες επιπτώσεις που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την ποιότητα του ελαιολάδου και το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», υπογραμμίζει στην επιστολή ο κ. Βουλγαράκης.


Κλείνοντας, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος (δακοκτονία) για την τοπική αγροτική οικονομία.