Αρκετά επιτυχημένες οι εκδηλωσεις για την Ελια και το Λαδι στο Καστέλι Κισσάμου.

Αθρόα συμμετοχή και εντυπωσιακά θεατρικά δρώμενα

 Ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται και  Χανιά στις  3 Φεβρουαρίου στο ΜΑΙΧ  Πολυ επιτυχημένες ηταν οι εκδηλώσεις  ευαισθητοποιησης της νεολαιας για την Ελια και το Ελαιολαδο  που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου στο Καστέλι Κισσάμου απο τον ΣΕΔΗΚ το Διενες Συμβουλιο Ελαιθολαδου σε συνεργασια με τον Δημο Κισσάμου και το 3ο Δημοτικο και 3ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου.

kasteli 1kasteli 2

Στιςεκδηλώσεις αυτες, οπου  συμμετείχαν άνω από 150 παιδιά και γονείς, παρουσιάστηκαν  σημαντικες εισηγήσεις για την ελια και το λαδι  αλλα και θαυμάσια θεατρικά δρώμενα απο τους μαθητες του 3ου Δημοτικου και 3ου Νηπαιγωγείου Κισσάμου.   

Στις εκδηλωσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σταθάκης, η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Πατερομιχελάκη, Αντιδήμαρχοι και Μέλη του ΔΣ, ο Δ/ντης του 3ου Δημ. Σχολειού κ. Σπανουδακης  Αντώνης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συγγενείς των παιδιών.

 

Νεες εκδηλωσεις προγραμματιζονται και στα Χανιά 
  

Αρκετά επιτυχείς αναμένεται να είναι  και  οι Εκδηλώσεις «Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την Ελια και το Ελαιόλαδο" που θα πραγματοποιηθούν στα Χανια την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ από 10.30 έως 14.00  στις οποιες προκειται να παρουσιαστούν διάφορα πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα που σχεδιάστηκαν και προετοιμάστηκαν απο εκπαιδευτικούς των 5 Νηπιαγωγείων που συμμετέχουν. Προβλέπεται να συμμετάσχουν περιπου 110 συνολικά μαθητές  και πανω απο 100  γονείς,  συγγενείς και γνωστοί τους.


 Η εκδήλωση αυτή  οργανώνεται απο τον ΣΕΔΗΚ και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, το ΜΑΙΧ και πέντε Νηπιαγωγεία ( 1ο Νέας Κυδωνίας και 8ο, 14ο , 25ο, και 28ο Χανίων) είναι η 6η σειρά που οργανώνεται στην Κρητη μετά της ανάλογες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα με συμμετοχή 250 Παιδιών Γονέων, στο Ηρακλειο στον Θεατρικό Σταθμό με συμμετοχή 300 παιδιών και γονέων, στην Γέργερη με συμμετοχή 160 παιδιών και γονέων και στο Κολυμβάρι στην Ορθόδοξη Ακαδημία με συμμετοχή άνω των 400 παιδιών και γονέων.


Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, εκτός από τα θεατρικά δρώμενα για την ελιά και το λαδί περιλαμβάνονται και σύντομες εισηγήσεις σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις του ελαιολαδου και τις αρνητικές των σπορέλαιων στην υγεία των ενήλικων και νέων, εκθέσεις ζωγραφικής παιδιών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η απονομή Επαίνων στα Σχολεία και τους μαθητές που συνεργάσθηκαν στην εκδήλωση.
H πρόσφορα στα παιδιά του βιβλίου «Παιχνίδια με την Ελια» που έχει εκδώσει ο ΣΕΔΗΚ Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν στα παιδιά εδέσματα παρασκευασμένα αποκλειστικά με ελαιόλαδο απο Ταβέρνα του Δικτυού " Ελαιογευσίες" αλλά και από μητέρες των παιδιών

 

Που αποβλέπει και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

 

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:


-Ευαισθητοποίηση της νεολαίας του νησιού για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου.
-Προώθηση κατανάλωσης ελαιολάδου αντι σπορελαίων στις επιχειρήσεις εστίασης.
-Βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των παιδιών και ενηλίκων μόνιμων κατοίκων και τουριστών του νησιού
-Ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στα αστικά κέντρα και στην ενδοχώρα.
-Προτίμηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και την ενίσχυσης της απασχόλησης στο νησί. Οι δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι:
(α).Έκδοση δυο βιβλίων που θα απευθύνονται το ένα σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού και το άλλο σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού.
(β).Παραγωγή ψηφιακού υλικού που θα απευθύνεται σε παΐδια Δημοτικού και θα περιλαμβάνει e-book, CD και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια
(γ) Έκδοση των βιβλίων και του ηλεκτρονικού υλικού στα Αγγλικά και διάθεση του σε παιδιά ξένων Τουριστών σε συνεργασία με Ξενοδοχεία και άλλες Τουριστικές Επιχειρησεις.
(δ).Οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και άλλους Φορείς σε διάφορα μέρη της Κρήτης