Εντυπωσίασαν τα θεατρικά δρώμενα


Σε όλες τις εκδηλωσεις που έγιναν, το πρόγραμμα περιλάμβανε σαν βασικό κορμό πολλά και ποικίλα εντυπωσιακά δρώμενα που επιμεληθήκαν και προετοιμάστηκαν στα Σχολειά απο τους εκπαιδευτικούς και τα παΐδια.


Μεταξύ αυτών κυριάρχησαν θαυμάσια θετικά για την ελιά στην αρχαιότητα, τους ολυμπιακούς αγώνες, την φιλονικία Αθηνάς-Ποσειδώνα, το δεκάλογο του λαδιού, το λιομάζωμα, το λαδί στην διατροφή, ποιήματα, μαντινάδες, παροιμίες, προβολές εικόνων, τραγούδια, χορούς κ.α στα οποια συμμετείχαν όλα τα παΐδια των τάξεων που έλαβαν μέρος στις εκδηλωσεις.

 

 

ekdilwseis2015 6


Θαυμάσιες οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών!


Κυριολεκτικά εξέπληξαν οι διαφορές εικαστικές δημιουργίες που έκαναν τα παΐδια με την καθοδήγηση των Δάσκαλων και Νηπιαγωγών των Σχολείων τους.
Παρουσιάστηκαν πινάκες ζωγραφικής με την Ελια σε διάφορα στάδια της καλλιέργειας της και κυρίως στην συγκομιδή που είναι η τελευταία αλλά και πιο σημαντική φάση της. Παρουσιαστήκαν όμως και άλλες κατασκευές με ποικίλα χειροτεχνήματα που αναφέρονταν στην ελιά αλλά και διαφορές χρήσεις του λαδιού.

 ekdilwseis2015 7

Τα παιδιά απολαμβάνουν «ελαιοεδέσματα»


Σε όλες τις εκδηλωσεις που οργανωθήκαν στα πλασιέ της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την Ελια και το Ελαιόλαδο , το πρόγραμμα περιέλαβε και μια «γευσιγνωσία ελαιοεδεσμάτων» που προσφέρθηκε στα παΐδια προκειμένου να αποκτήσουν και μια γευστική επαφή με το ελαιόλαδο και τα εδέσματα που παρασκευάζονται με αυτό.
ekdilwseis2015 8Μια σειρά από τέτοια εδέσματα που παρασκευάζονται σε κάθε εκδήλωση από τις πλησιέστερες ταβέρνες Μελή του Δικτύου Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολαδου «ΕλαιοΓευσιες) από την οποια δεν έλλειπε ο γνωστός Κρητικός τάκος με τομάτα και λάδι λουκουμάδες κ.α , προσφέρθηκε στα παιδιά που έλαβαν μέρος στα θεατρικά και αλλά δρώμενα των εκδηλώσεων.


Παράλληλα ό μάς και οι μητέρες των παιδιών δεν έμειναν πίσω. Αρκετές από αυτές έφτιαξαν και πρόσφεραν τα δικά τους εδέσματα. Στο Κολυμπάρι παρουσιαστήκαν πάνω από 30 διαφορετικά εδέσματα, όλα παρασκευασμένα με παρθένο ελαιόλαδο, που τα έτμησαν μικροί αλλά και μεγάλοι, αναδεικνύοντας τον πλούτο της Κρητικής διατροφής αλλά και τις ικανότητες των νοικοκυρών του νησιού!


Εκθέσεις συσκευασιών αλλά και βραβεία για τα Σχολεία


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων γίνονται και εκθέσεις συσκευασιών ελαιολαδου από επιχειρησεις τυποποίησης της περιοχής των εκδηλώσεων, ενώ στο τέλος των εκδηλώσεων ΣΕΔΗΚ και Δήμοι προς επιβράβευση των πρωτοπορών στην επιτυχία της εκστρατείας μαθητών και εκπαιδευτικών τους απονέμουν ειδικούς Επαίνους.ekdilwseis2015 4